Ajankohtaista

Pitsiviikko on taiteilija Mika Honkasen vuoden kohokohta

Tänä vuonna haluamme tuoda esille Pitsiviikon tekijöitä ja teemme juttusarjan pitkään mukana olleista ohjelmajärjestäjistä.

Mika Honkanen on toiminut päätoimisena taiteilijana vuodesta 1995 lähtien. Yhtä kauan hän on ollut myös mukana Pitsiviikolla. Pitsiviikko on Honkaselle vuoden kohokohta ja suurin osa vuoden kävijöistä käy vierailemassa yhdeksän päivän aikana hänen työhuoneellaan.

Honkanen kertoo, että eron tavallisen kesäviikon ja Pitsiviikon välillä huomaa heti. Tavallisena viikkona kävijöitä on muutamia, mutta Pitsiviikolla työhuoneella on väkeä aamusta iltaan.

– Haluan jutella kaikkien kävijöiden kanssa. Pitsiviikon lopulla kurkku on kipeä puhumisesta. Jotkut kävijöistä saattavat viipyä pidempäänkin ja jutellaan niitä näitä.

Honkasen mielestä Pitsiviikossa on juju, joka saa ihmiset lähtemään liikkeelle.

– On paljon ihmisiä, jotka Pitsiviikosta toiseen tulevat aina käymään työhuoneellani. Sellaisetkin ihmiset, joita ei muuten näy.

Honkasen mielestä on hyvä että Vanhassa Raumassa on Pitsiviikolla paljon taiteilijoiden näyttelyitä ja avoimia työhuoneita.

– Pitsiviikolla on paljon erilaisia näyttelyitä, jolloin ihmiset saattavat innostua käymään näyttelyissä. Ihmiset kiertävät varmasti muuallakin kuin vain minun näyttelyäni katsomassa. On todella hyvä että sellaisetkin taiteilijat jotka eivät muuten ole esillä, pistävät näyttelyn pystyyn Pitsiviikolla. Se on todella hyvä juttu Rauman taideimagolle.

Honkanen tekee öljyvärimaalauksia, akvarelleja ja piirroksia. Pitsiviikon Honkanen huomioi teoksissaan tekemällä Vanhasta Raumasta maalauksia. Muita hänen teostensa aiheita ovat muun muassa Suomen luonto ja eläimet, jazz-soittajat ja urbaanimpi kaupunkimaisema, kuten Rauman Valtakatu.

Pitsiviikolla Honkanen on tavattavissa työhuoneellaan joka päivä kello 11.00–18.00 (Isoraastuvankatu 7).