Ajankohtaista

Pitsiviikko tarjoaa festivaalitunnelmaa keskellä kaupunkia

Mustan pitsi yö EwelinaDobosz

Kaupunkifestivaali Pitsiviikko järjestetään jälleen 21.–29.7. Raumalla. Tapahtuma tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa niin lapsille kuin aikuisille. Pitsiviikkoon mahtuu pitsi-, käsityö- ja taidenäyttelyitä, luentoja ja musiikkia sekä tietysti myös raumankielistä ohjelmaa. Kansainvälistä markkinatunnelmaa on luvassa 25.–28.7.

Kulttuurituottaja Sanni Tuuppa hehkuttaa Pitsiviikon antia.

– Savilanpuiston ohjelma on tänä vuonna erittäin upea ja musiikkitarjonta monipuolista. Olen iloinen myös yhteistyössä järjestettävästä ohjelmasta, kuten Musiikki mukulil! -lastentapahtumasta, joka järjestetään kauppatorilla lauantaina 28.7. yhdessä Rauman Yrittäjien kanssa. Lauantain tapahtumassa esiintyy lastenmusiikkiorkesteri Sähköankerias ja kuullaan Jauzan Suomirokkikoulu-konsertti. Torilla nähdään myös katusirkusesityksiä.

– Lastenmusiikkiorkesteri Sähköankeriaan 20-vuotisjuhlakeikalle pääsevät esiintymään myös Pitsiviikon musiikkityöpajaan osallistuneet lapset. Orkesterin muusikoiden Kimmo Haikosen ja Hamid Moeinin kaksipäiväisessä työpajassa harjoitellaan yhdessä Sähköankeriaan tuttuja lauluja. Pitsiviikolla torstaina ja perjantaina järjestettäviin ilmaisiin musiikkityöpajoihin voi ilmoittautua nyt Palvelupiste Pyyrmanissa, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors lisää.

Pitsiä kaikille

Pitsiviikon näyttelyohjelmasta löytyy yli 50 erilaista käyntikohdetta pitsinäyttelyistä keramiikkaan ja koruihin. Pitsinäyttelyihin tutustumisen lisäksi kiinnostuneilla on mahdollisuus kokeilla pitsinnypläystä esimerkiksi Posellissa ja Raatihuoneella. Pitsiviikolla järjestetään lisäksi pitsi- ja käsityökursseja sekä luentoja.

Mustan pitsin yönä pukeudutaan perinteisesti pitsiin. Tänä vuonna bloggaaja ja ammattikuvaaja Veera Korhonen kuvaa tapahtumakävijöiden pitsityylejä. Kuvatut henkilöt saavat tapahtuman jälkeen ladata kuvat myös itselleen.

Raumankielistä ohjelmaa mukana

Paljon toivottua raumankielistä ohjelmaa on tarjolla torstaina 26.7. Nortamo-Seoran kaksituntisen raumlaisen ehtopäevän merkeissä.

Raumalaista elokuvaa Maister teke afäärei on mahdollisuus katsella 24.–26.7. klo 16.30 elokuvateatteri Iso-Hannussa.

– Raumankielistä musiikkia tarjoavat Laura Suominen ja Kari Vuorisalo, jotka esiintyvät useaan otteeseen Pitsiviikon aikana, Tuuppa lisää.

Musiikkia moneen makuun

Torstaina 26.7. vietetään Mustan pitsin yön aattoa, jolloin Savilanpuisto soi! Illan mittaan kuullaan puhallinmusiikkia ja upeita solisteja. Konserteissa soivat niin Abban ikivihreät kuin tutut musikaalisävelmät. Perjantaina 27.7. on Mustan pitsin yö, jolloin luvassa on kaupunkikarnevaali, joka jatkuu myöhäiseen iltaan asti.

Blue Jazz – Sinisen Jazzin ilta tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa hetkeksi jazzmusiikin pariin hektisen Mustan pitsin yön keskellä. Konsertti alkaa kaupunginteatterilla klo 19. Lippuja myydään ennakkoon palvelupiste Pyyrmanissa.

Pitsiviikon painettuun käsiohjelmaan on koottu koko viikon tapahtumat päiväkohtaisesti. Käsiohjelmia on jaossa Palvelupiste Pyyrmanissa ja Vanhalla Raatihuoneella. Ohjelma löytyy myös Pitsiviikon nettisivuilta.

Vuonna 2018 Pitsiviikko järjestetään jo 48. kerran.