Ajankohtaista

Pitsiviikon liikennejärjestelyt Raumalla

Väkeä kansainvälisillä suurmarkkinoilla.

Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin maanantaista 24.7. alkaen. Tapahtuma-alueiden rakentaminen sulkee katuja keskustassa, vaikuttaa pysäköintiin ja siirtää paikallisliikenteen pysäkkien paikkaa. Tarpeellinen huoltoliikenne ja tonteille ajo on mahdollista myös tapahtuma-aikana.

Nelipäiväiset kansainväliset suurmarkkinat ydinkeskustan alueella

Markkina-alue avautuu yleisölle keskiviikkona 26.7. klo 10. Alueen rakentaminen alkaa jo maanantaina 24.7., kun Pakkahuoneenkadun pysäköintiruudut korvataan paikallisliikenteen pysäkeillä. Tiistaina 25.7. keskusta-alueelle sijoittuva markkina-alue suljetaan liikenteeltä. Vänninkadun ja Pakkahuoneenkadun välinen katuosuus Nortamonkadusta suljetaan ajon estävillä puomeilla 25.–29.7. väliseksi ajaksi. Valtakadulla ajon estävä puomi tulee Välikadun ja Valtakadun risteykseen, Kalliokadulla Lyseokadun ja Kalliokadun risteykseen sekä Kanavakadulla Lyseokadun ja Kanavakadun risteykseen. Liikenteenohjaajat valvovat puomeilla ajokiellon noudattamista koko markkinoiden ajan. Nortamonkadun pikavuoropysäkki on ajokiellon ajan poissa käytöstä ja bussien kaukoliikenne ohjataan kulkemaan Vähämaanpuiston kautta.

Savilanpuiston juhla-alue 27.–28.7.

Savilanpuiston juhla-alueen rakentaminen vaikuttaa puiston ympäristön liikennejärjestelyihin. Savilankatu on suljettuna liikenteeltä välillä Pakkahuoneenkatu–Kuninkaankatu ja Anundilankatu välillä Eteläpitkäkatu–Kauppakatu 25.–29.7. Savilanpuiston taksiasema toimii normaalisti koko Pitsiviikon ajan. Perjantaina 28.7. Mustan pitsin yön huvialue sulkee liikenteeltä Vanhan Rauman alueen lauantaihin 29.7. asti.

Kaupungissa liikkuvien pyydetään huomioimaan muuttuneet liikennejärjestelyt ja noudattamaan niitä yleisen turvallisuuden vuoksi. Keskusta-alueeseen ja Pitsiviikon tapahtumatarjontaan kannattaa tapahtuman aikana tutustua jalkaisin. Pysäköintipaikkoja autoille löytyy keskustan ulkopuolelta muun muassa tilapäiseksi pysäköintialueeksi muutettavalta Harmaidenveljestenpuiston hiekkakentältä. Vanhan Rauman liikkeiden huoltoajo pyydetään tekemään ajokiellon 25.–29.7. aikana aamulla ennen kello kymmentä. Tarpeellinen tonteille ja liikkeisiin ajo on sallittu ajoluvalla. Vanhan Rauman aluetta koskevia ajolupia myönnetään Palvelupiste Pyyrmanista (Valtakatu 2 A). Pitsiviikon ja kävelykatujen liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 31.7.

Kartta Pitsiviikon liikennejärjestelyistä

Pitsiviikon ohjelmaan voi tutustua sivulla pitsiviikko.fi