Ajankohtaista

Pohjoiskehän kouluun siirtyvän henkilöstön infotilaisuudet aloitettu

pohjoiskehän koulun ontelot netti

Henkilöstöinfot Pohjoiskehän koulun osalta on aloitettu ja opettajille on järjestetty myös erikseen kohdennettuja infotilaisuuksia. Infoissa on käyty yhdessä tilapalvelujen edustajien kanssa läpi rakenteilla olevan koulun rakennusvaiheita, jotta henkilöstö tietää missä mennään ja miten urakka etenee.

Elokuussa 2019 valmistuvaan Pohjoiskehän kouluun siirtyvät kokonaisuudessaan Syvärauman ja Merirauman koulut sekä yksi opetussarja Pyynpään koulusta. Lisäksi 1‒6 luokkien yleisopetuksen kanssa samoissa soluissa tulee toimimaan erityisopetusta tarjoava Malmin koulu, johon ennen muuttoa yhdistyy Naulan alakoulu.

Uuteen kouluun siirtyvät opettajat saavat kirjata ylös ajatuksia ja toiveita, joita opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto käy läpi. Tähän asti on varmistunut, että yksi opettaja siirtyy Pyynpään koulusta Pohjoiskehän kouluun aloittavan 1.-luokan kanssa. Opetushenkilöstöä Pohjoiskehän koululla tulee olemaan noin 35 ja vaativan erityistuen koulunkäyntiohjaajia noin 60–70.

– Syksymmällä katsotaan ja neuvotellaan tarkemmin, ketkä vaihtavat opetusympäristöä. Merirauman ja Syvärauman koulut ovat etusijalla, samoin Malmi ja Naula. Pyynpäähän jää edelleen iso koulu, vaikka sieltä henkilöstöä ja oppilaita Pohjoiskehälle siirtyykin. Pyynpää pienenee 2-sarjaiseksi, Viljanen-Lehto kertoo.

Pohjoiskehän koulussa aloittava 1. luokka täyttyi pääasiassa toiveiden pohjalta, mutta muutamia ekaluokkalaisia ohjattiin uuteen kouluun, jotta luokkakoko saatiin täsmäämään. Uuteen kouluun sijoitettavia oppilaita valikoidaan tarpeen mukaan asuinpaikkakohtaisesti koulun läheisyydestä, mutta ensisijaisesti kuunnellaan koululaisten ja vanhempien toiveita.

– Henkilöstöinfoissa on noussut esiin kiinnostuneisuus, innostuminen, mutta toki hämmennyskin. Pohjoiskehän koulu tulee olemaan opetusympäristöltään totuttua suurempi ja erilaisempi. Muutos on iso, mutta positiivisuus uudesta koulusta huokuu kuitenkin päällimmäisenä myös henkilöstöstä, Viljanen-Lehto toteaa.

Koulun rakennusurakka etenee aikataulussa ja suunnitelmien kanssa ollaan hyvällä mallilla.

– Vielä kuitenkin jatketaan tutustumista vastaaviin kouluihin sekä aletaan suunnitella uuden koulun kalustohankintoja yhdessä tilapalvelujen kanssa, Viljanen-Lehto kertoo.

Pohjoiskehän kouluun siirtyvien oppilaiden huoltajien infot aloitetaan alkusyksystä, jolloin käydään läpi muun muassa rakennusvaiheiden etenemistä sekä koulun alueen liikennesuunnittelua.