Rakennusperinnön luentosarja jatkuu 19.3. aiheena rakenteet ja rakennustekniikat

Suuren suosion saanut luentosarja rakennusperinnöstä jatkuu tiistaina 19.3. klo 18 Posellissa. Luennoitsijana on valtakunnallisessa mediassakin usein kuultu puuseppä ja arkkitehti Lars-Erik Mattila. Luennon aiheena on perinteiset rakenteet ja rakennustekniikat.

Perinteiset rakenteet ovat usein massiivirakenteita. Ne ovat korjattavia, toimintavarmoja ja pitkäikäisiä. Monet nykyrakentamiseen liittyvistä ongelmista pystyttäisiin ratkaisemaan massiivirakenteilla.

Mattila on herättänyt muun muassa vuonna 2014 valmistuneella diplomityöllään ”Tulevaisuuden kerrostalo” julkista keskustelua nykyrakentamisen monipuolisista haittavaikutuksista ja siitä, onko energiatehokkuutta ja teknisiä ratkaisuja painottava kehitys rakentamisessa lainkaan oikeansuuntainen. (http://archinfo.fi/2015/01/diplomitoita-lars-erik-mattilan-tulevaisuuden-kerrostalo-aalto-yliopisto-2014/)

Päätyökseen Mattila kansantajuistaa suomalaisen rakentamisen ongelmakohtia Suomen Kulttuurirahaston tuella. Lisäksi hän on toiminut kestävän rakentamisen opettajana Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella ja Suoja ry:n puheenjohtajana. Yhdistyksen tavoitteena on ratkaista rakentamiseen liittyviä ongelmia ja uudistaa rakennustekniikkaa ja –taidetta.

Luentosarja on Rauman kaupungin kaavoituksen ja kansalaisopiston yhdessä toteuttama. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tilaisuuksien vetäjinä toimivat arkkitehdit Henri Raitio ja Mervi Tammi Rauman kaupungin kaavoituksesta.