Ajankohtaista

Rauma mukana 100 syytä -kampanjassa – Vanha Rauma vetää puoleensa

Sakosta varottava kyltti ja ihmisiä kävelemässä Kitukrännissä.

Rauma ja erityisesti Vanha Rauma ovat esillä valtakunnallisessa työ- ja elinkeinoministeriön tukemassa 100 syytä -kampanjassa, joka esittelee 100 syytä matkustaa Suomessa.

Kesän 2018 matkailutärpit on nyt julkaistu osoitteessa 100syytä.fi. Rauman esittely löytyy kohdasta syy numero #9. Vanhan Rauman puukaupunkialue, mutkittelevat kadut ja persoonalliset putiikit sekä meri – niistä on Rauma tehty.

– Tällainen valtakunnallinen matkailukampanja tuo ehdottomasti suurempaa näkyvyyttä myös Raumalle. Ministeriökin satsaa kotimaanmatkailuun ja koska meiltä löytyy upea Vanha Rauma omasta takaa, haluamme ehdottomasti olla osa kampanjaa, Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

Rauma osallistui 100 syytä -kampanjaan ensimmäisen kerran viime vuonna ja hyvien kokemusten myötä haluttiin lähteä uudelleen mukaan.

– Yksittäisenä toimijana meillä ei olisi mahdollisuutta näin laajaan näkyvyyteen. Osana kampanjaa olemme laajalti esillä myös sosiaalisessa mediassa. Sitä kautta tieto ja tunnettuus leviävät nopeasti, Villanen jatkaa.

Kotimaan matkailussa näkyy kasvua Raumallakin ja odotukset tälle kesälle ovat hyvät. Sääolosuhteilla on kuitenkin aina merkittävä vaikutus.

– Nykyään matkailijat tekevät matkapäätökset ja -varaukset entistä lyhemmällä varoitusajalla. Tästä syystä on vaikea vielä alkukesästä ennakoida matkailijoiden määrää. Uskon, että 100 syytä -kampanja tuo kaupunkiamme näkyväksi ja sen myötä saamme ehkä aiempaa enemmän vieraita Raumallekin, Villanen toteaa.

Raumalla uskotaan omiin tapahtumiin ja tietysti Vanhan Rauman vetovoimaan.

– Porissa järjestetään tänä kesänä Asuntomessut. Tästä innostuneena aktiiviset asukkaat ja Vanha Rauma -yhdistys avaavat Vanhan Rauman pihoja yleisön tutustuttaviksi koko kesän ajaksi heinäkuun alusta alkaen!

100 syytä -kampanjaa organisoi Suoma ry.