Ajankohtaista

Rauma mukana MATKA 2018 -messuilla Helsingissä 18.–21.1.

Maisemakuva Kylmäpihlajan majakan tornista.

Rauma on esillä Helsingin kansainvälisillä MATKA 2018 -messuilla 18.-21.1. Rauman osasto (6n2-4) on yksi osa laajempaa Suomen Saaristo -kokonaisuutta. Raumalta esille tuodaan saariston ja maailmanperinnön lisäksi kulttuurielämyksiä, pitsiviikkoa sekä kaupunkimme monipuolisia tapahtumia.

Taide- ja kulttuurikaupunki Raumaa osastolla ilmentää Kerttu Horilan Rauma Flikk -teos. Rauman pitsiä esittelevät pitsinnyplääjä ja hallitseva pitsimissi Salla Valo. Tarmo Thorströmin suunnittelemat, kesällä 2017 Rauman katukuvassakin näkyneet pitsikehykset ovat messuvieraiden käytössä selfie-kuvauksiin.

Merelliseen teemaan liittyen yleisöllä on mahdollisuus Rauman osastolla kokeilla erilaisten veneilyyn liittyvien solmujen tekemistä. Solmujen työstämisen ohella esille tuodaan Rauman saariston palveluita niin veneilijöille kuin matkailijoillekin. Solmutyöpaja toteutetaan yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun pienvenesatamien palveluiden kehittämiseen liittyvän PortMate -hankkeen kanssa.

Perinteisen messuosallistumisen lisäksi Rauma näkyy messujen aikana myös ammattilaistapahtumissa ja kotimaisille sekä kansainvälisille matkanjärjestäjille ja medialle suunnatuissa myynti- ja markkinointitilaisuuksissa. Rauma on mukana muun muassa suoraan keskieurooppalaisille matkanjärjestäjille suunnatussa Old Wooden Towns -kiertomatkassa.

Uudistunut Rauma-esite on ensijaossa MATKA 2018 -messuilla. Esitteeseen on koottu kaupunkimme vetovoimatekijät ja se on painettu sekä suomeksi että englanniksi. Esitettä täydentää matkailijalle suunnattu palveluluettelo.

Suomen Saaristo on Lounais-Suomen kaupunkien yhteinen markkinointiteema. Messujen suurimmalla yhteisosastolla mukana ovat Turku, Ahvenanmaa, Naantali, Parainen, Kemiönsaari, Salo, Hanko, Raasepori, Pori, Rauma, Uusikaupunki, Kustavi, Taivassalo ja Kaarina. Yhteisellä markkinoinnilla tavoitellaan erityisesti kansainvälistä näkyvyyttä sekä halutaan antaa matkailijoille laadukkaampia ja valmiimpia tuotteita esimerkiksi valmiiden kiertoreittien muodossa.

Suomen Saaristo -osasto edustaa sykkivää kaupunkikulttuuria, historiallisia kohteita ja upeita luontoelämyksiä alueen kansallispuistoissa. Messuvieraille tarjotaan koko alueen makuja esittelevä Taste of Archipelago  -maistelumenu, jossa esillä on muun muassa Kivikylän Kotipalvaamon tuotteita. Osastolla on myös saaristolaispuoti, josta voi ostaa esimerkiksi raumalaisia pitsituotteita. Lisäksi Suomen Saariston osastolla tarjoillaan messujen ammattilaispäivänä lounas eri maiden suurlähettiläille yhteistyössä Suomen Messujen kanssa.