Ajankohtaista

Rauma mukana Tarinanmetsästäjät-sarjassa – lyhytelokuva katsottavissa Yle Areenassa

Ylen ja Ryhmäteatterin työryhmä vietti viime kesänä viikon Raumalla lyhytelokuvaa luoden. Tarinanmetsästäjät on uudenlainen tv-ohjelma, jossa elokuvatyöryhmä matkustaa ympäri Suomea ja toteuttaa kymmenessä kaupungissa lyhytelokuvan viikossa. Koko Tarinanmetsästäjät-sarja on katsottavissa Yle Areenassa. Raumalla kuvattu lyhytelokuva esitetään myös Yle TV1:ssä lauantaina 4.8. klo 21.15.

Rauman lyhytelokuva on tyyliltään farssiin kellahtava komedia – julkkiskokki tärvelee ruuan ja ihmissuhteet. Ryhmäteatterin näyttelijöiden lisäksi mukana on myös kaksi raumalaista näyttelijävahvistusta, Saara Kolkka ja Jarmo Koski.

– Työryhmä otettiin Raumalla hyvin vastaan. Raumasta mieleeni jäi erityisesti Rauman giäl, joka oli minulle aivan uutta. Sitä oli mukava kuunnella, pääroolia näyttelevä Diana Tenkorang kertoo.

Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen näkee tv- ja elokuvatuotannon toteuttamisen Raumalla hienona asiana.

– On mielenkiintoista kuulla ja nähdä, mitä ulkopuoliset nostavat Raumasta esiin.

Rauman kaupunki avusti työryhmää sopivien kuvaustilojen löytymisessä.

Suomalainen Ylen ja Ryhmäteatterin Tarinanmetsästäjät-formaatti on peräisin näyttelijä- ja elokuvaopiskelijoiden workshopeista, joiden pohjalta Ryhmäteatteri on lähtenyt toteuttamaan kokonaisuutta.

Kymmenen kaupunkia valikoitiin mukaan kattavasti ympäri Suomen painottuen maakuntakaupunkeihin. Eri kaupunkien lyhytelokuvat ovat tyyliltään erilaisia.

Katso Jakso 10: Rauma / Yle Areena