Ajankohtaista

Rauma vakuutti Kuntien imago -tutkimuksessa yrittäjämyönteisyydellään ja elinvoimaisuudellaan

kaupungintalo, talvi

Rauma sijoittui jälleen kuntien kärkijoukkoon Taloustutkimus Oy:n tekemässä Kuntien imago -tutkimuksessa. Kokonaisvaikutelmaa mitattaessa Rauma oli kaikkien kuntien joukossa viides ja alle 50 000 asukkaan kuntien joukossa kolmas.

Kouluarvosanalla mitattuna Rauman kokonaismielikuvan keskiarvo oli 7,99, kun se vuotta aiemmin oli 7,87. Kaikkien kuntien keskiarvo vuonna 2021 oli 7,50.

Elinkeinoelämän edustajille tehty kysely nosti Rauman vahvuuksiksi yrittäjämyönteisyyden, elinvoimaisuuden, yhteydenpidon, yhteistyön, tiedottamisen, markkinoinnin ja kaavoituksen. Heikoimmat tulokset Rauma sai liikenteellistä sijainnista ja yhteyksistä, työvoiman saatavuudesta ja kaupallisista palveluista.

– Vuonna 2020 Rauman sijoitus oli neljäs. Vaikka sijoitus putosi yhden pykälän, kokonaisvaikutelman keskiarvo kasvoi. Erityisen ylpeitä olemme hyvästä tuloksesta yrittäjämyönteisyyteen ja elinvoimaisuuteen liittyvissä arvioissa. Tästä on hyvä jatkaa, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen toteaa.

Rauma on kokonaisvaikutelmaltaan edelleen selkeästi oman vertailuryhmänsä kärjessä. Rauman vertailuryhmään kuuluvat alueellisesti samantapaisessa asemassa olevat Hyvinkää, Kerava, Kokkola, Kouvola, Porvoo ja Salo.

Raumalaiset yritykset ovat vertailukaupunkien yrityksiä halukkaampia suosittelemaan Raumaa muille. Suosittelemiseen antavat aihetta muun muassa toimiva yhteistyö, positiivinen suhtautuminen asioiden valmisteluun, vahva teollinen ja laaja teknologiaosaaminen sekä suuryritysten tulevaisuuden näkymät.

Taloustutkimus toteuttaa vuosittain Kuntien imago -tutkimuksen puhelininformoituna verkkokyselynä. Tutkimuksessa selvitetään kuntien alueella toimivien yritysten toimitus- ja talousjohtajien mielipiteitä kunnista, joissa heidän edustamallaan yrityksellä on toimintaa. Mukana tutkimuksessa on Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Elo-marraskuussa 2021 tehtyyn tutkimukseen vastasi 1727 yrityselämän edustajaa.