Ajankohtaista

Raumalaisia kannustetaan Suomi.fi/viestit-palvelun käyttöön

suomifi_viestit_logo

Rauman kaupunki otti heinäkuussa käyttöön Suomi.fi/viestit-asiointipalvelun. Palvelun kautta kuntalaiset voivat viestiä kaupungin viranomaisten kanssa tietoturvallisesti, nopeasti ja helposti. Raumalaisia kannustetaan nyt tutustumaan Viestit-palveluun ja sen käyttöönottoon. Käytettävyyttä helpottaa myös älypuhelimeen ladattava mobiiliapplikaatio.

Rauman kaupungin kanssa asiointi onnistuu viestit-palvelun kautta sivistyspalveluja, teknistä toimialaa, ympäristö- ja rakennusvalvontaa, sosiaali- ja terveyspalveluja, kaupungin kirjaamoa, tietopyyntöjä sekä palvelupiste Pyyrmania koskevissa asioissa. Palvelun kautta voi tiedustella esimerkiksi koulutodistuksia ja kaupungin vanhoja kaavoja sekä piirustuksia.

– Puolen vuoden käyttökokemuksen perusteella raumalaiset käyttävät Suomi.fi/viestit-asiointipalvelua pääasiassa koulutodistusten tiedusteluun sekä arkistohakuihin. Suosittelen ehdottomasti ottamaan palvelun käyttöön sen kätevyyden vuoksi, toimistosihteeri Kirsi Ajomo kertoo.

Raumalla voi viestit-palvelun kautta jatkossa hoitaa uutena toimintona päivähoitoon, hoitopaikkoihin ja -maksuihin liittyvät kyselyt. Myös lomakkeiden täyttämisen ja lähettämisen mahdollisuutta palvelun avulla työstetään parhaillaan.

Tietoturva edellä

Suomi.fi/viestit on osa Väestörekisterikeskuksen ylläpitämää Suomi.fi-tietovarantopalvelua. Palvelu mahdollistaa nopean ja tietoturvallisen kanavan viranomaisasiointiin. Koko Suomessa käyttäjiä on tällä hetkellä yli 92 000.

– Sähköposti ei ole enää tietoturvallinen asiointiväline. Viestit-palvelun kautta tulevien palvelupyyntöjen käsittely on nopeaa ja vuorovaikutteista. Uusista viesteistä tulee automaattisesti heräteviesti joko sähköpostiin tai tekstiviestillä, jos mobiiliapplikaatio ei ole asiakkaalla käytössä. Palvelussa ei tarvitse käydä siis varmuuden vuoksi tarkistelemassa, Ajomo tarkentaa.

Helppokäyttöinen viestit-palvelu on normaalin sähköpostin kaltainen, mutta toimii suojatulla yhteydellä. Uuden tietosuoja-asetuksen myötä henkilötietoja sisältäviä aineistoja ei lähetetä sähköpostitse. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Suomi.fi-viestit korvasi Kansalaisen asiointitilin 1.7. alkaen. Uuden palvelun taustalla on niin kutsuttu KaPA-laki eli laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista.

Suomi.fi/viestit