Ajankohtaista

Raumalaisilla nuorilla on jälleen mahdollisuus kokeilla kesäyrittäjyyttä

DronePojat Juho Vilo ja Arno Suomi

Rauman kaupunki on mukana Talous ja nuoret TAT:n järjestämässä Kesäyrittäjä-ohjelmassa, jonka avulla raumalaisilla nuorilla on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä kesän ajan. Omasta yritysideasta voi kehittää itselleen kesätyön.

Haku ohjelmaan on auki 20.4. saakka. Mukaan voivat hakea 17–29-vuotiaat nuoret yksin, parina tai tiimissä. Myös jo aiemmin yrityksen perustaneet ovat tervetulleita mukaan. Yrittäjyyskokeilun keston ja toteutustavan voi päättää itse.

– Kesäyrittäjyyden tavoitteena on tehdä yrittäjyydestä helpommin lähestyttävää, edistää yritystaitojen oppimista sekä tarjota vaihtoehto perinteiselle kesätyölle. Yritysidean ei tarvitse olla valmis, vaan riittää että on idea ja alustava suunnitelma toteutuksesta. Ohjelman aikana yritysajatusta kehitetään ja valitaan toimivin yritysmuoto, yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuo kertoo.

Rauman kaupunki on tarjonnut nuorille mahdollisuutta kesäyrittäjyyteen aiemmin vuosina 2018 ja 2019. Aiempina vuosina innostuneiden kesäyrittäjien joukosta on löytynyt muun muassa drone- ja valokuvaaja, soitonopettaja, kesäkahvilayrittäjä, riksojen vuokraaja, atk-apu ja puukauppias.

Lisätiedot sekä hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.kesayrittaja.fi sekä www.rauma.fi/kesayrittaja.