Ajankohtaista

Raumalaiskouluissa otetaan käyttöön Someturva-palvelu

Kuutioita, joissa sosiaalisen median kanavien kuvia.

Raumalaisissa kouluissa otetaan käyttöön Someturva-palvelu. 6.–8.-luokkalaiset saavat palvelun käyttöönsä nyt ja käyttömahdollisuus laajenee syksyllä kaikille 3.–9.-luokkien oppilaille. Someturvan avulla lapset voivat saada apua sosiaalisessa mediassa kohtaamiinsa kiusaamis- ja ongelmatilanteisiin. Palvelua voivat käyttää myös opettajat sekä opiskeluhuollon, lastensuojelun, perhekeskuksen ja nuorisopalveluiden henkilöstö.

Someturvan kautta lapsi voi ympäri vuorokauden ilmoittaa anonyymisti ja helposti sosiaalisessa mediassa, peleissä tai muualla internetissä kokemastaan kiusaamisesta, häirinnästä tai uhkailusta. Palvelu antaa käyttäjälle nopeasti oikeudellisen arvion, tukea sekä konkreettiset, tilanteeseen sopivat ja ikätasoiset toimintasuositukset. Someturvan tiimi koostuu sosiaaliseen mediaan erikoistuneista juristeista ja sosiaalipsykologeista.

Palvelua käytetään omassa puhelimessa nettiselaimen kautta eikä se edellytä erillisen sovelluksen käyttöönottoa.

– Netin ja somen käyttö on lisääntynyt lasten keskuudessa hurjasti, ja valitettavasti myös kiusaamista ja erilaista ahdistelua esiintyy eri alustoilla. Puolet suomalaisista nuorista kertoo, että heitä on kiusattu netissä. Palvelun käyttöönotolla halutaan tarjota netin kautta helposti saatavaa tukea ja apua kaupunkimme lasten ja nuorten turvaksi, opiskeluhuollon esimies Sari Ågren kertoo.

Someturva on käytössä Raumalla ensimmäisessä jaksossa vuoden ajan.