Ajankohtaista

Raumalla kolme uutta joukkoaltistumista

Keltainen huutomerkki sinisellä Rauma-tunnustaustalla.

Nuorten jääkiekkopelissä Raumalla 23 altistunutta

Rauman kaupungin terveyspalvelut on tänään 28.10. iltapäivällä saanut Vantaan kaupungin tartuntatautiviranomaisilta tiedon, että sunnuntaina 25.10. Raumalla pelatussa nuorten U18-joukkueen jääkiekkopelissä Lukko – Kiekko-Vantaa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Kiekko-Vantaan joukkueen yksi pelaaja on todettu Covid-positiiviseksi.

Tartunnalle altistuneita Lukon joukkueen kenttäpelaajia sekä erotuomareita on yhteensä 23. Heihin ollaan yhteydessä ja heidät asetetaan karanteeniin tämän päivän aikana.

Kiekko-Vantaan joukkue on ruokaillut ABC Kortelassa 25.10. klo 17.30–18 välisenä aikana. Samaan aikaan paikassa asioineita pyydetään tarkkailemaan oireitaan kahden viikon ajan mahdollisesta altistuksesta ja hakeutumaan koronatestiin heti, jos koronavirustartunnan oireita ilmenee.

Harjoitusjäähallissa toiminta jatkuu muutoin normaalisti eikä tapaus tuo siellä muille lisäriskiä. Varmuuden vuoksi tilat, joissa jääkiekkojoukkue on oleillut, siivotaan tehostetusti, vaikka kosketustartunta tiloista ei ole todennäköinen.

Raumalainen jääkiekkojoukkue altistunut Helsingissä

Juuri saadun tiedon mukaan myös Lukon U20-joukkue on altistunut 23.10. Helsingissä pelissä Jokerit – Lukko. Asiaa selvitellään parhaillaan.

Yksityistilaisuudessa 13 altistunutta

Lisäksi tänään todettiin koronavirustartunta raumalaisella henkilöllä, joka oli ehtinyt oireettomana itämisaikana altistaa 13 henkeä yksityistilaisuudessa. Lisäksi kolme lähipiirin jäsentä on altistunut. Altistuneisiin ollaan yhteydessä tämän päivän aikana.

Kaikilla on vastuu viruksen leviämisen ehkäisemisessä

− Jokaisen tulisi muistaa oma vastuunsa koronaviruksen leviämisen estämisessä. Turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ison väkijoukon ollessa sisätiloissa ilman turvavälejä on aina mahdollisuus uusiin tartuntoihin ja koronaviruksen leviämiseen, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall toteaa.

Kaikkiaan Raumalla on tähän mennessä todettu 38 Covid-tartuntaa.

Alkuvaiheen taudin oireena voi olla kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, hengenahdistusta, painon tunnetta rinnalla, päänsärkyä ja/tai lihaskipua. Huonovointisuus ja yleiskunnon lasku sekä maku- ja hajuaistin häiriöt ovat tyypillisiä. Noin 10 %:lla potilaista alkuoireena voi olla suolisto-oireita (pahoinvointi, lievähkö ripuli, lievä vatsakipu, mutta yleensä potilailla on myös jokin muu koronainfektioon viittaava oire). Kuumetta on vain noin puolella ennen hoitoon hakeutumista. Oireet esiintyvät erilaisina yhdistelminä ja voivat olla lieviä.