Ajankohtaista

Raumalla on aloitettu ikääntyneiden neljännet koronarokotukset

Rokotus laastari

Rauman terveyspalvelut on aloittanut hoivakodeissa asuvien ikääntyneiden sekä 80-vuotiaiden ja sitä vanhempien neljännet koronarokotukset yksiköissään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti. Muut 80 vuotta täyttäneet raumalaiset voivat varata ajan neljännelle koronarokotukselle tällä viikolla keskiviikosta torstaihin klo 10–12 numerosta 044 403 2687 tai netin kautta osoitteesta rauma.terveytesi.fi.

– Aikoja on hyvin tarjolla ja ajan voi yhä varata myös ensimmäiselle, toiselle ja kolmannelle rokotukselle, ma. rokotuskoordinaattori Virpi Korteniemi kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että kunnat tarjoavat neljännen koronarokoteannoksen 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä sekä 80 vuotta täyttäneillä henkilöillä vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ehkäisemään vakavia taudinkuvia ja kuolemia.

Vakavan koronataudin riski on ollut koko epidemian ajan korkein kaikkein ikääntyneimmillä. Hyvin ikääntyneillä ja hauraimmilla ei kehity yhtä hyvää vastetta rokotteille, ja siksi heillä rokotteiden antama suojateho laskee muuta väestöä nopeammin ja matalammalle tasolle.

Tehostetun palveluasumisen piirissä olevat ikääntyneet saavat neljännen rokotuksen yksikössä. Myös kotipalvelun ja omaishoidon palvelujen piirissä olevien 80-vuotiaiden ja sitä vanhempien neljännet koronarokotukset järjestetään palvelun kautta ja heihin ollaan yhteydessä.