Ajankohtaista

Raumalla on todettu joukkoaltistuminen nuorten keskuudessa – lukiolaiset ja WinNovan opiskelijat jatkavat etäopetuksessa

Rauman terveyspalvelut on saanut pääsiäisviikonlopun aikana tiedon laajasta joukkoaltistumisesta nuorten keskuudessa. Koronavirustartunnan saanut henkilö on osallistunut yksityistilaisuuteen, jossa tartunta on levinnyt. Tartunnan lähde on tiedossa.

Raumalla on todettu viikonlopun aikana nuorten keskuudessa yhteensä 6 koronatartuntaa, joista yksi tartunta on WinNovan opiskelijalla ja 5 tartuntaa Rauman Lyseon lukion opiskelijoilla. Karateeniin on asetettu 16 altistunutta, joista 9 on WinNovan ja 7 lukion opiskelijoita. Näiden lisäksi karanteeniin on asetettu 20 muuta henkilöä.

Rauman kaupungin terveyspalvelut jatkaa tartunnanjäljitystä ja kaikkiin lähikontakteiksi todettuihin henkilöihin otetaan yhteyttä maanantain 5.4. aikana.

– Tartuntaketju on SataDiagin alustavan tutkimuksen perusteella UK-muuntoviruksen aiheuttama, ja tartunnan leviämisen riski on merkittävä. Koronavirustestiin tulee hakeutua heti, jos on vähäisiäkään koronavirusinfektioon viittaavia oireita. Negatiivinen testi ei vapauta altistuneita määrätystä karanteenista. Kun kyse on todennäköisestä muuntoviruksesta, tartunnanjäljittäjät ohjaavat myös oireettomat altistuneet testiin viidentenä päivänä altistuksesta lukien. Näin pyritään katkaisemaan tartuntaketjut mahdollisimman tehokkaasti, infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä ohjeistaa.

Lukio ja WinNova pysyvät Raumalla etäopetuksessa

Rauman kaupunki ja WinNova ovat yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa päätyneet maanantaina 5.4. ratkaisuun, jossa Rauman Lyseon lukio ja Rauman WinNovan yksiköt jatkavat edelleen etäopetuksessa.

Rauman lukion opiskelijat ovat etäopetuksessa 16.4. asti, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen. Lukio tiedottaa opiskelijoille opetusjärjestelyistä tarkemmin Wilma-viestillä. Myös Rauman WinNovan opiskelijat pysyvät etäopetuksessa ainakin kaksi viikkoa. WinNova tiedottaa opetusjärjestelyistään tarkemmin omassa tiedotteessaan.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.