Rauman agenttivideot nappasi semifinaalipaikan Kuntamarkkinoinnin SM-kisassa

Suomen Kuntaliitto on tänään 4.4. julkaissut kuntamarkkinoinnin Suomen mestaruudesta kilpailevien töiden semifinalistit. Rauman kaupungin kilpailutyö ”Rauma – Lupa menestyä” ylsi 12 parhaan semifinalistin joukkoon.

Rauman kilpailutyö sisältää kaksi agenttielokuvaa ja niiden ympärille rakennetun markkinointityön, jossa keskeistä on Rauma-agenttiuden levittäminen sekä kaupungin työntekijöiden että kuntalaisten keskuuteen. Agenttielokuvilla kerrotaan kansantajuisesti ja elämyksellisesti Rauman kaupungin strategiasta eli Rauman Tarinasta.

– Uskon, että tuomaristo on arvostanut sitä, että elokuvat on tehty yhdessä raumalaisten kanssa ja Rauman Tarinan jalkauttamisessa on jatkettu tapaamme tehdä strategista suunnittelua yhteisöllisesti ja laajasti osallistaen. Elokuvien näyttelijöinä nähdään kaupungin työntekijöitä, päättäjiä ja tavallisia raumalaisia eskari-ikäisistä ikäihmisiin. Tärkeänä pidän myös sitä, että elokuvien ympärille rakennettu markkinointityö on ollut monikanavaista ja Rauma-agenttiudesta on tullut pysyvä käsite ja työkalu oman kotikaupungin kehittämisessä ja markkinoinnissa, strateginen viestintäasiantuntija Kristiina Lehtonen sanoo.

Rauman kaupunki on osallistunut Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuun viimeksi vuonna 2012. Silloin Rauma voitti kilpailukykysarjan Rauma näköalaa – Rauma visions -markkinointikampanjalla.

– Tänä vuonna on vain yksi kilpailusarja, joten mitalisijoille pääseminen on entistä vaikeampaa. Tähtäämme tietysti kolmen parhaan joukkoon, mutta olemme toki iloisia jo semifinaalipaikasta. Se kertoo, että Rauman kaupungin markkinointityö on ammattimaista ja tuloksellista, strategiatyöryhmää vetänyt toimialajohtaja Sari Salo toteaa.

Rauman agenttielokuvissa lanseerattu Rauma-agenttius-käsite on otettu omaksi koko kaupunkiorganisaatiossa ja jatkuvasti on syntymässä uusia Rauma-agentti-tuotteita. Ensi viikolla järjestettävässä Kuullaanko-päivässä lasten parlamentti ja nuorisovaltuusto pohtivat yhdessä päättäjien kanssa Rauma-agenttiuden olemusta ja sitä, miten lapsia ja nuoria innostettaisiin kouluissa Rauma-agenttiuteen.

Henkilöstö toivoi itselleen agenttipaitoja ja -kasseja. Niitä on tulossa myös myyntiin palvelupiste Pyyrmaniin. Parhaillaan suunnitellaan, että kaupungin asiakaspalvelupisteissä henkilöstöllä olisi työvaatetuksena agenttipaitoja. Innostuksensa asiaan ovat ilmoittaneet jo ainakin palvelupiste Pyyrman, kirjasto ja lastenneuvola. Lisäksi agentti-ilmettä on haluttu käyttää esimerkiksi messuilla ja tulevassa innovaatiokilpailussa.

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu järjestettiin nyt 14. kerran. Palkinnot jaetaan kuntamarkkinoinnin Piiri-verkoston tapahtumassa Espoossa 22. toukokuuta.