Ajankohtaista

Rauman kaupunki lieventää harrastustoiminnan rajoituksia 31.5. alkaen

Pesäpalloa pelaava tyttö.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui torstaina 27.5. tekemään tilannearviota ja antamaan alueellisia suosituksia. Kokonaisarvion perusteella Rauma on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Alueellinen työryhmä teki lievennyksiä lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoimintaan. Lisäksi alueellinen työryhmä suosittelee kiihtymisvaiheen kunnille enintään 20 henkilön rajoitusta yksityistilaisuuksiin. Rauman kaupungin koronajohtoryhmä käsitteli linjauksia kokouksessaan perjantaina 28.5.

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa tulee järjestää mahdollisuuksien mukaan ulkona. Kyseisen ikäryhmän harrastaminen on sallittua myös sisätiloissa omassa ryhmässä tai joukkueessa. Alle 20-vuotiaiden ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminnan voi käynnistää 31.5.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suosituksen mukaan aikuisten ulkotiloissa tapahtuva ryhmäharrastaminen ja ottelutoiminta on mahdollista 31.5. alkaen.

Ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoimintaa voi maanantaista 31.5. alkaen järjestää kohdepaikkakunnan epidemiologisesta tilanteesta riippumatta.

Sisätiloissa saa kokoontua 20 henkilöä

Koronan kiihtymisvaiheen vuoksi kokoontumisrajoitukset ovat Raumalla Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräystä tiukemmat. Sosiaali- ja terveysvaliokunta teki 25.5. päätöksen, että Raumalla voi järjestää 26.5.–8.6. sisätiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee, että kiihtymisvaiheen kunnissa noudatetaan enintään 20 henkilön kokoontumisrajoitusta yksityistilaisuuksissa.

Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä järjestää 26.5.–8.6. yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 henkilöä.

Rantasaunat avataan porrastetusti

Rauman kaupungin rantasaunojen yleisövuorot käynnistyvät vaiheittain. Kaljasjärven ja Mantereenpään rantasaunojen yleisövuorot alkavat 1.6. Pitkäjärven ja Tenhonperän rantasaunat avaavat ovensa yleisölle 1.7. Lillonkarin ja Noitajärven rantasaunojen yleisövuorot käynnistetään, kun koronarajoitukset hellittävät.

Raumalla todettu Intian varianttivirustapaus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on varmistanut, että Raumalla on todettu Satakunnan ensimmäinen Intian variantin aiheuttama koronatartunta. Intiassa saadun tartunnan ketjussa on kolme henkilöä, jotka on testattu rajalla Suomeen tultuaan. Henkilöt asetettiin heti eristykseen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän varianttianalyysin valmistumiseen kului 3 viikkoa. Jatkotartuntoja ei ole todettu.