Ajankohtaista

Rauman kaupunki mukana 26.8. Itämeripäivässä – Tarjolla monenlaista merellistä ohjelmaa

Itämeripäivä 26.8.2021.

Itämeripäivää juhlistetaan vuosittain elokuun viimeisenä torstaina. Rauman kaupunki osallistuu 26.8. ensimmäistä kertaa Itämeripäivän viettoon.

John Nurmisen Säätiön lanseeraaman teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

– Itämeripäivänä Raumalla syödään lähivesien kalaa, keskustellaan Raumanmerestä ja pulahdetaan maauimalaan. Lisäksi voi tutustua Itämeri-aiheiseen kirjallisuusnäyttelyyn ja osallistua meriaiheiseen museo-opastukseen, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne kertoo.

Kaupungin ruokapalvelut tarjoaa kaupungin henkilöstöravintoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, potilasruokailuissa sekä sosiaalipalveluiden ja vanhuspalveluiden ruokailuissa lähivesien kalasta valmistettuja ruoka-annoksia.

Liikuntapalvelut tarjoaa 200 ensimmäiselle ilmaisen sisäänpääsyn Rauman Makis -maauimalaan.

Merimiehen kotimuseo Kirstin pihapiirissä järjestetään meriteemainen opastus klo 15.00. Opastus kestää 15 minuuttia.

Rauman pääkirjastossa on esillä Itämeri-aiheinen kirjallisuusnäyttely. Lisäksi Rauman merimuseo, Raumanmeren väkeä -yhteisö ja Rauman kaupunginkirjasto järjestävät pääkirjaston kokoustilassa klo 17–18.30 Meren ja ihmisen armoilla -keskustelutilaisuuden, jossa jutellaan Raumanmerestä ihmisen toimintaympäristönä ennen ja nyt.

Lisäksi Erasmus-projektissa mukana olevat Hj. Nortamon peruskoulun 9D- ja 8G-luokat ottavat varaslähdön ja toteuttavat siivoustempauksen Itämeren hyväksi Otanlahden ja Suvitien ympäristössä maanantaina 23.8.

Juhlapäivään osallistuu 16 Suomen kaupunkia ja tapahtumia järjestetään myös Venäjällä, Liettuassa, Latviassa, Virossa ja Ruotsissa.