Ajankohtaista

Rauman kaupunki vastaanottaa 1.10. alkaen ainoastaan verkkolaskuja

Mies pitää kädessään verkkopankkitunnuksia ja näpyttelee tietokoneen näppäimistöä samalla.

Rauman kaupunki siirtyy 1.10. alkaen täysimittaisesti verkkolaskujen vastaanottoon. Paperisia laskuja ei enää jatkossa käsitellä. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 7.9.

Laskun lähettäjän kannalta verkkolaskutuksen etuja ovat muun muassa asiakaspalvelun paraneminen, laskujen nopea välitys, virheellisten suoritusten korjausten väheneminen sekä materiaalikustannusten pieneneminen.

Verkkolaskutuksen myötä vastaanottajan työmäärä vähenee, kun manuaalisen työn osuus pienenee. Myös virheet vähenevät tallennus- ja käsittelyvaiheessa. Lisäksi verkkolaskut saadaan nopeammin käsittelyyn ja niiden arkistointi helpottuu.

– Sähköinen laskutus on kustannustehokasta ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa niin laskun lähettäjälle kuin vastaanottajalle, talousjohtaja Fredrik Lindström toteaa.

Rauman kaupunki vastaanottaa vuosittain noin 61 000 ostolaskua, joista noin 80 prosenttia on jo verkkolaskuja. Myyntilaskuja lähetetään vuodessa noin 231 000, ja niistä 28 prosenttia on sähköisiä. Verkkolaskujen osuus on noussut tasaisesti toteutettujen toimenpiteiden ansiosta.

– Nykyinen verkkolaskujen osuus nousee, kun kuntalaiset siirtyvät ottamaan myös Rauman kaupungin laskut e-laskuina. E-laskun voi pyytää itselleen omassa verkkopankissa, Lindström lisää.

Kaupunki tarjoaa kotisivuillaan yrityksille verkkosovelluksen, jonka avulla voi laatia kaupungille osoitetun verkkolaskun maksutta.