Ajankohtaista

Rauman Lukon liigajoukkueessa on todettu useita koronatartuntoja

Keltainen huutomerkki turkoosilla Rauma-tunnustaustalla.

Rauman terveyspalvelut on saanut tiistaina 23.11. tiedon 11 Rauman Lukon liigajoukkueen jäsenellä todetusta koronatartunnasta. Tartuntojen jäljille päästiin joukkueen omatestauksessa ilmenneiden positiivisten tulosten kautta.

Koko joukkue testattiin maanantaina 22.11. Neljän näytteen analysointi on vielä kesken. Kaikkiaan testattuja henkilöitä on yli 30. Tartunnanjäljitystyötä jatketaan. Tartunnan saaneet henkilöt on asetettu eristykseen.

Kaikki pelaajat ja muu joukkueen henkilöstö ovat kahdesti rokotettuja. Arvioitu altistusaika joukkueen sisällä on ollut useita päiviä. Joukkue on ollut tiiviisti tekemisissä arvioituna tartuttavuusaikana, muun muassa pelimatkojen kuljetusten aikana.

Vaikka kaksi rokotetta antaa hyvän suojan vakavaa tautia vastaan, erityisesti läheisessä altistustilanteessa tartuntoja saattaa syntyä myös rokotetuille. Näin suuren ryvästymän vuoksi riski jatkotartunnoille on edelleen olemassa. Tämän vuoksi poikkeuksellisesti myös kahdesti rokotetut joukkueen jäsenet asetetaan karanteeniin tartuntaketjujen nopean katkaisemisen vuoksi. Karanteeni voidaan päättää negatiivisella PCR-näytteellä kuudennen vuorokauden kohdalla viimeisimmästä altistumishetkestä lukien.

Toimintalinjasta on pidetty kokous Rauman tartuntatautiviranomaisten ja Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin sekä Rauman Lukon edustajien kesken. Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen edustajaa on konsultoitu.

Raumalla viimeisen kuukauden ajalta todetut mahdolliset altistumistilanteet on koottu sivulle www.rauma.fi/altistumiset.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.