Ajankohtaista

Rauman Lyseon lukion vanhojen tanssit tanssahdellaan 5.11. – ensimmäinen esitys striimataan

Kuva: Wanhat 2019, Rauman Lyseon lukio

Rauman Lyseon lukion opiskelijat juhlivat perjantaina 5.11. vanhojen tanssien merkeissä. Tanssiaiset pidetään Kauppiksen liikuntasalissa, osoitteessa Satamakatu 26. Ensimmäinen esitys striimataan myös yleisölle.

– Vanhojen tanssit jäivät keväällä pitämättä heikon koronatilanteen vuoksi, joten tällä kertaa tanssijat ovat poikkeuksellisesti jo abiturientteja, liikunnanopettaja Katja Harjunen sanoo.

Klo 9.40 alkava tanssiesitys on tarkoitettu lukiolaisille, ja se striimataan myös suurelle yleisölle Rauman kaupungin YouTube-kanavan kautta. Iltapäivällä klo 13.30 ja klo 15.30 ovat vuorossa opiskelijoiden läheisille suunnatut näytökset.

Tanssiryhmät esiintyvät lukiolaisille yhdessä, mutta läheisille kahdessa ryhmässä.

– Iltapäivien tanssiesityksiä pääsee seuraamaan enintään kaksi läheistä yhtä tanssijaa kohti, jotta katsomossa säilyy riittävä väljyys, Harjunen sanoo.

Tanssikuvioiden loppuun hiominen on haastanut tanssijoita, sillä esityksiin on harjoiteltava kahdet erilaiset ryhmittymät ja kuviot. Vanhojen tansseissa on tällä kertaa mukana 73 paria.

– Esiintymisen siirtyminen keväästä syksyyn karsi muutamia opiskelijoita valitettavasti pois. Jatkoimme harjoituksia kahdeksan kuukauden tauon jälkeen syyskuun viimeisinä päivinä. Tanssiaskeleet olivat tauosta huolimatta yllättävän hyvin mielessä!

Seuraa vanhojen tansseja livenä oheisesta linkistä 5.11. klo 9.30 alkaen, https://youtu.be/50jB8F6s108.