Ajankohtaista

Maailmanperintökohteet Vanha Rauma ja Sammallahdenmäki ovat mukana 100 syytä -kampanjassa

Kitukrännin kyltti Vanhassa Raumassa ja Kitukränn näkyvissä taustalla.

Rauman maailmanperintökohteet ovat tänäkin kesänä esillä valtakunnallisessa 100 syytä -kampanjassa, joka esittelee 100 syytä matkustaa Suomessa. Kesän 2020 kotimaan matkailukohteisiin voi tutustua osoitteessa www.100syyta.fi. Rauman kohteiden esittelyt löytyvät kohdasta syy numero #58 ja #59.

Syy numero #58 esittelee harvinaista ja hurmaavaa Vanhaa Raumaa. Pohjoismaiden laajin yhtenäinen puukaupunkialue on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Vanhassa Raumassa työskentelee useita kuvataiteilijoita ja käsityöläisiä, joiden näyttelyihin ja työhuoneisiin pääsee myös tutustumaan.

Syy numero #59 tuo esille toisen Raumalla sijaitsevan Unescon maailmanperintökohteen eli Sammallahdenmäen. Pronssikautiselta hautaröykkiöalueelta löytyy yhteensä 36 erilaista hiidenkiuasta ja hautaröykkiötä.

– Rauma tunnetaan Unescon maailmanperintökohteista. Olemme poikkeuksellinen kahden maailmanperintökohteen kaupunki Suomen mittakaavassa. Tänä kesänä erityisesti kotimaan matkailun ja lähimatkailun merkitys korostuu myös Raumalla, matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.