Rauman nuoret kesäyrittäjät valmistautuvat tuleviin sparrausviikkoihin

VAU-kesäyrittäjät_2019_1

VAU! – Vauhtia alkavaan uraan -kesäyrittäjätoiminnassa on tänä kesänä mukana yhteensä 14 yrittäjyydestä innostunutta nuorta. Ensimmäisen kerran nuoret yrittäjät kokoontuivat yhteen torstaina 21.3. alkuinfon merkeissä.

– Kesäyrittäjiä on nyt viime vuoteen verrattuna tuplamäärä. Olen todella innoissani nuorten kiinnostuksesta kesäyrittäjyyttä kohtaan, yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuo hehkuttaa.

Kesäyrittäjätoiminnassa ovat tänä vuonna mukana Sofia Peltonen, Matias Lehtinen, Lauri Laihonen, Tomi Salminen, Riku-Pekka Nieminen, Julia Koivisto, Matilda Kupiainen, Markus Veistinen, Juho Vilo, Artturi Väänänen, Jaakko Nurminen, Lauri Vilo, Akseli Koskela ja Samuel Helasmeri.

Nuorilla on jälleen monipuolisia liikeideoita – rumpujen soiton opetusta, riksojen vuokrausta, klapeja kansalle, verkkosivujen tekoa, lasten salibandykerhon vetämistä, ilmakuvausta dronella, nurmikonleikkausta, geelikynsien ja pikameikkien tekoa, tatuointeja, bändi sekä autojen ja moottoripyörien detailing-, pesu- ja vahauspalvelu.

Kesäyrittäjien toiminta alkaa kesäkuussa ja projekti päättyy elokuussa. 400 euron kesäyrittäjätuen nuoret saavat kesän jälkeen. Myös yritystoiminnasta saadut tulot jäävät nuorelle.

Nuorten tukena on yritysohjaaja, jonka kanssa tehdään sopimus keväällä. Rauman kaupungin yrityspalvelut on nuorten käytettävissä koko kesän ajan ja myös yritysasiantuntija vierailee nuorten yrityksissä.

Lisätietoa kesäyrittäjätoiminnasta löytyy osoitteesta www.rauma.fi/vau.