Ajankohtaista

Rauman Ohjaamo palvelee nuoria palvelupaikassa ja sosiaalisessa mediassa

Rauman Ohjaamon tilat Nortamonkadulla.

Rauman Ohjaamon toiminta käynnistyi kuluvalla viikolla osoitteessa Nortamonkatu 30. Alle 30-vuotiaille kohdennettu palvelupaikka on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13–16.

Tiistaina 23.2. Ohjaamossa olivat nuoria vastassa Marja Jokela TE-palveluista ja nuoriso-ohjaaja Jessina Vastamäki. Keskiviikkona 23.3. palvelupaikalla pääsi tapaamaan etsivää nuorisotyöntekijää ja sosiaaliohjaajaa.

– Kuluva urheilulomaviikko ja kiristyneet koronarajoitukset vaikuttavat kaupungissa olevien palveluiden käyttöön. Ohjaamon sosiaalisen median kanavissa on ollut vilkkaampaa. Yhteydenottoja on tullut esimerkiksi Instagramin kautta ja nuoret ovat jo varanneet asiointiaikoja, nuoriso-ohjaaja Jessina Vastamäki kertoo.

Ohjaamo-toiminnan tavoitteena on tarjota nuorille apua arjen asioihin, kuten koulutukseen, työelämään, asumiseen, raha-asioihin, terveyteen ja vapaa-aikaan liittyen. Monen alan asiantuntijat kerätään jatkossa nuoria ajatellen samaan paikkaan.

– Kannustamme ottamaan yhteyttä pieneltäkin tuntuvissa asioissa. Asioita, joita lähdetään selvittämään, voi olla kerralla montakin. Ohjaamon neuvonta ja ohjaustyö lähtevät aina nuoren omista tarpeista, ja sopivia ratkaisuja etsitään yhdessä, Vastamäki sanoo.

Koronarajoitteiden vuoksi Ohjaamossa voi tällä hetkellä vierailla kerrallaan enintään 6 henkilöä. Sisätiloissa on noudatettava vahvaa maskisuositusta. Asiakkaita ohjeistetaan kasvomaskin ja käsidesin käyttämisessä.

Neuvontaa ja palvelua saa Ohjaamon aukioloaikoina tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13–16 myös puhelimitse numerosta 044 403 6250. Sähköpostitse voi ottaa yhteyttä koska tahansa, ohjaamo@rauma.fi.

Viikolla 9 Ohjaamossa jaetaan tietoa esimerkiksi yläkouluikäisille suunnatuista kesätyöviikoista. Ohjaamosta saa apua työhakemuksen tekemisessä ja vinkkejä avoinna olevista kesätyöpaikoista. Nuorille tarjotaan tukea myös koulu- ja opiskeluasioissa. Työntekijät auttavat myös korona-ajan tuomissa vapaa-ajan haasteissa.

Rauman Ohjaamon viikko-ohjelma ja päivystävät työntekijät julkaistaan Instagramissa @ohjaamo_rauma ja Facebook-sivulla Ohjaamo Rauma.