Rauman Satama hakee lupaa satama-altaan laajentamiselle ja uudelle laiturille

Laiva Rauman satamassa

Rauman Satama Oy on päättänyt käynnistää tulevaisuuden tarpeita varten luvitusprosessin satama-altaan laajentamiseksi ja uuden laiturin rakentamiseksi Petäjäksen laajennusalueen länsireunalle.

– Satamayhtiön kokemuksen mukaan lupaprosessit voivat kestää vuosia, joten laajennushankkeisiin täytyy valmistautua hyvissä ajoin, Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti toteaa.

– Näin isoa investointia ei voida tehdä reserviin, vaan se vaatii ison määrän uutta satamaliikennettä.

Rauman väylän syvennystyöt 12 metrin kulkusyväyteen ja siihen liittyvät konttiterminaalin laajennustyöt valmistuivat vuodenvaihteessa 2017-18. Rauman Satama Oy on selvittänyt syksyllä 2018, mihin 12 metrin kulkusyvyistä satama-allasta ja laituripaikkoja olisi edullisinta rakentaa. Selvitystyön perusteella satama-altaan laajennustyöt ja laiturin rakennustyöt on edullisinta tehdä Ulko-Petäjäksen satamaosan länsipuolelle.

Satama-altaan ja laiturin kokonaiskustannukset ovat noin 20 miljoonaa euroa.

– Satamalla on myös kokemusta vanhojen laituripaikkojen syventämisestä. Kokemukset valitettavasti eivät ole kovin positiivisia, koska työ on teknisesti hyvin vaativaa ja kallista, Asumalahti jatkaa.

Sataman asemapiirros, laituri 400m