Ajankohtaista

Rauman taidemuseon juhlanäyttely Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja siirtyy kesäksi Vanhalle Raatihuoneelle

Kosti Koskisen maalaus Pohjankadulta

Koronatilanteen vuoksi Rauman taidemuseon 50-vuotisjuhlanäyttely Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja on ollut suljettuna yleisöltä lähes koko kevään ajan. Helmikuussa avautunut näyttely sulkeutuu taidemuseon tiloissa 16.5. Toistaiseksi näyttelyssä pääsee vierailemaan vain rajoitetuin henkilömäärin. Yleisön pyynnöstä näyttelyaikaa on päätetty jatkaa, ja näyttelystä muokataan versio, joka siirtyy taidemuseon tiloista Vanhan Raatihuoneen yläkerran historiallisiin näyttelytiloihin ja sisäpihalle kesän ajaksi.

– Raatihuoneelle ripustettava näyttely seuraa taidemuseon näyttelyn rakennetta ja käsikirjoitusta, joka esittelee kuvataiteilija Kosti Koskinen elämää ja monipuolista tuotantoa. Lisäksi esillä ovat näyttelyyn kutsutut nykytaiteilijat Taavi Heikkilä, Ilona Niemi, Aleksi Systä ja Jenni Yppärilä, Rauman taidemuseon museointendentti Heta Kaisto kertoo.

Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja -näyttely on esillä Vanhalla Raatihuoneella 1.6.– 19.9. Näyttelyn kuratoivat Heta Kaisto ja Henna Paunu, ja se tehdään yhteistyössä Rauman museon kanssa. Näyttely on Rauman taideyhdistyksen Ars Rauma -näyttely.

Kosti Koskinen oli ensimmäinen raumalainen modernisti, joka opiskeli sekä kuvataiteita että musiikkia ja kirjoitti tavoitteellisesti myös kaunokirjallisuutta. Hän julkaisi vain yhden teoksen elämänsä aikana, kauhunovellikokoelman Ihmeellinen kuherruskuukausi (WSOY, 1930). Näyttelyssä on kuultavissa äänikirjana hänen 1970-luvulla kirjoittamansa teksti Kadunmiehen päiväkirja, jota tulkitsevat raumalaiset taiteilijat ja taide-elämän vaikuttajat.