Ajankohtaista

Rauman taidemuseon kesäpihalla musiikkia ja keskusteluja lauantaina 1.8.

Rauman taidemuseon julkisivu.

Koronapandemian vuoksi keväältä ja kesältä peruutetut tapahtumat, Jonne Gransin ja Miikka Hakomäen pihakonsertti sekä Sanna Saarisen taiteilijatapaaminen ja kesäjuhla ovat löytäneet korvaavan paikan taidemuseon sisäpihalla lauantaina 1.8. Tapahtumat järjestetään ulkotiloissa, konsertti siirretään taidemuseon sisätiloihin sateen sattuessa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Jonne Grans & Miikka Hakomäki: Keskipäivän pihakonsertti klo 12.00

Jonne Grans ja Miikka Hakomäki esiintyvät Rauman taidemuseon sisäpihalla klo 12.00 alkaen. Luvassa on salonkimusiikkia ja konsertin ohjelmistossa muun muassa Respighi, Sibelius, F. Borowski, Merikanto, Elgar ja Palmgren. Alttoviulisti Miikka Hakomäki ja kitaristi Jonne Grans ovat soittaneet vakituisesti yhdessä jo vuodesta 2015. Vuodesta 2017 alkaen heidän työskentelynsä on painottunut alueelliseen kulttuurityöhön Satakunnassa.

Monipuoliset esiintymiset klassisen musiikin kulttuurin ylläpitämiseksi ja uudistamiseksi ovat vieneet heitä esiintymään mitä erilaisimpiin paikkoihin, muun muassa Eduskuntaan, Helsingin Kulttuuritalolle ja Helsingin Musiikkitaloon. Konsertin toteutusta ovat tukeneet Svenska Kulturfonden i Björneborg.

Sanna Saarisen taiteilijatapaaminen ja kesäjuhla klo 14.00

Euralainen taiteilija Sanna Saarinen on tavattavissa Vastakkain/Vierekkäin –näyttelyssään klo 14. Paikallisesti hyvin tunnetun taiteilijan työn keskiössä on käsityöläisyys, vaikkakin tekstiilialan koulutuksen omaavan taiteilijan teokset alkoivat saada veistosmaisia piirteitä jo varhain. Myöhemmin kuvaan astui myös romurauta. Saarinen toiminut taiteen kentällä Rauman ja Satakunnan alueella 1990-luvulta lähtien.

Aktiivisen näyttelytoiminnan lisäksi hän on toteuttanut useita julkisia teoksia Euraan ja sen lähialueille. Taiteilija esittelee 25-vuotisjuhlanäyttelynsä ja museointendentti Heta Kaisto kyselee kysymyksiä. Tilaisuuden jälkeen vapaata seurustelua ja taiteilijan 25-vuotisuran kesäjuhlintaa.