Ajankohtaista

Rauman uudistuneen liikennepuiston avajaisia vietetään 12.4.

Lapsi pyöräilemässä, lähikuva kengästä.

Rauman Kipparinpuiston yhteydessä sijaitsevaa liikennepuistoa on ehostettu tänä keväänä aidoilla liikennevaloilla. Lisäksi aluetta koristaa jatkossa Vanhan Raatihuoneen pienoismalli. Kipparinpuistossa järjestetään lapsille suunnattu avajaistapahtuma tiistaina 12.4. klo 14–16. Tapahtuma on osa Rauma 580 -juhlavuoden ohjelmaa.

– Liikennevalot ja raatihuoneen pienoismalli ovat vuoden 2021 osallistuvan budjetoinnin toteutuksia. On mahtavaa, että saamme paljastaa nämä kaupunkilaisille juuri Rauma 580 -juhlaviikolla, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja iloitsee.

Tapahtuman aluksi Rauman kaupungin talousjohtaja Fredrik Lindström pitää avajaispuheen. Sen jälkeen Rauman Lasten parlamentin puheenjohtaja Aukusti Lahtinen kytkee liikennevalot virallisesti käyttöön Vertek Oy:n avustuksella.

Lasten parlamentti järjestää tapahtuman yhteydessä kasvomaalausta sekä mehu- ja hattaratarjoilua. Myös halikoirat ovat mukana avajaishulinassa.

Liikennepuiston polkupyörät ja -autot ovat käytettävissä tapahtuman ajan säävarauksella.

Viimeistelytöitä tehdään vielä

Raatihuoneen pienoismalli kuljetettiin paikalleen maanantaina 4.4. Sen edustalle on tarkoitus tehdä myös torikiveys muiden viimeistelytöiden ohella.

– Pikkuraatihuone pidetään peitettynä ja työmaa-aidoilla rajattuna julkistamistilaisuuteen asti. Pienoismallin ovat toteuttaneet tilapalvelujen kunnossapitoyksikön työntekijät, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen sanoo.

Ennen avajaistapahtumaa liikennepuiston ajoradoilla tehdään vielä asfalttipaikkauksia, ja puistossa suoritetaan kevätsiivousta, mikäli sää sallii.

Myös Vertek Oy viimeistelee kuluvalla viikolla liikennevalojen ohjausjärjestelmää.