Ajankohtaista

Raumanmeren tekojääkentän jäädytystyöt ovat käynnissä

Raumanmeren tekojääkentän jäädytystyöt käynnissä.

Raumanmeren tekojääkentän kaukalo pystytettiin viime viikolla, ja jäädytystyöt ovat parhaillaan käynnissä. Tekojää on tarkoitus saada luistelukuntoon heti joulukuun alussa.

– Kentän jäädytys aloitettiin viime viikon perjantaina. Tekojää tehdään kumirouhetäytteiselle tekonurmikentälle, joten se kastellaan läpimäräksi ennen kuin kylmäkoneisto laitetaan päälle. Jääkerroksen täytyy alkaa kumirouhekerroksen alla olevista jäädytysputkista asti, liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederberg kertoo.

Ilman lämpötilan tulisi pysyä plussan puolella, kunnes jää on saatu tehtyä kumirouhekerroksen yläpuolelle. Pakkassäällä vesi jäätyy kentän pintaan, ja tällöin jäädytysputkiston ja jään väliin jää ilmakerros.

– Kun jää on saatu tehtyä tekonurmen pinnalle asti, silloin pakkasilma ei enää haittaa jääntekoa. Päinvastoin, kenttä jäätyy vain nopeammin, Cederberg toteaa.

Tekojääkentän käyttöaika on tavallisesti 1.12.–15.3. Kenttä on avoinna arkisin klo 8–21 ja viikonloppuisin klo 9–21.

Päivittäinen hoitoaika on klo 14.30–15.30, jolloin kentät ajetaan jäänhoitokoneella. Käyttäjien tulee poistua jääalueelta ja kaukalosta huoltotauon ajaksi. Viikoittainen huoltoaika on maanantaisin klo 8–11, jolloin tekojää on suljettu.

Talviliikuntapaikkojen tilannetta voi seurata liikuntapalvelujen nettisivuilta.