Ajankohtaista

Sinilinnun lapset juhlistivat satavuotiasta Suomea

Avoin päiväkoti Sinilinnun lapset vanhempineen viettivät ”Sinisin siivin Suomi 100” -juhlaa maanantai-iltana 4.12.

– Juhlatalo Posellissa laulettiin ja leikittiin kauniissa miljöössä. Lapset olivat pukeutuneet prinsessamekkoihin, juhlaviin paitoihin ja pitkiin housuihin, Sinilinnun lastentarhanopettaja Ulla Selänne kertoo.

Tunnelma oli arvokas ja lämmin, ja lapset oli huomioitu kaikin tavoin. Ohjelma sisälsi juhlaan sopivia lauluja ja leikkejä. Lapset paneutuivat piirtämisiin, kiikarointeihin ja huiskujen heiluttamisiin täydellä sydämellään, ja Posellin sali oli täynnä iloa.

Tilaisuudessa nähtiin Sinilinnussa tehty ja juhlaa varten kuvattu Sinilintu-räppivideo.  Vanhemmat ihastelivat juhlakoristeluita, kuten kuusimetsää eläimineen, jotka kutkuttivat sekä lasten että aikuisten mielikuvitusta.

– Satavuotiaan Suomen juhlallisuuksia valmisteltiin koko syksy. Juhlassa tarjottavat maistuvat herkut muun muassa leivottiin Sinilinnun keittiössä, Selänne sanoo.

– Prinsessojen ja prinssien pahvikruunut glitterikoristeineen askarreltiin marraskuussa. Lapset saivat myös ottaa mukaansa itse tehdyt suomenliput loppuheilutuksia varten, Selänne jatkaa.

Juhla päättyi tanssiin ja Sibeliuksen musiikkiin. Vieraat poistuivat juhlista tyytyväisinä ja onnellisina.

– Taattua Sinilintu-laatua, eräs vanhempi totesi vaatettaessaan perheensä pienimpiä.

Kuvassa Ulla Selänne, Enni (vasemmalla), Ella, Essi ja Titta.