Ajankohtaista

Suvitielle suunnitteilla uusi päällyste ja paremmat kuivatusjärjestelyt

suvitie_kalleaaltonen2

Suvitien itäpään parannustyöt ovat loppusuoralla ja laiturien asennus alkaa heinäkuussa. Suvitien ajorata vaatii kuitenkin vielä kohennusta sekä kunnolliset kuivatusjärjestelyt.

Suvitien kunnostamista suunnitellaan rannan mukaisesti Syväraumankadulta Otantielle asti. Uuden päällysteen lisäksi tieosuuden kuivatusjärjestelyjä parannetaan, mikä tarkoittaa ojien perkaamista ja mahdollisesti myös katukerrosten vaihtamista. Maaperätutkimuksia on jo tehty. Tärkeintä on, ettei sadevesi pääse enää jatkossa valumaan katukerrosten väliin ja ajorata pysyisi tasaisena. Sadevesiviemäröintiä alueella ei kadun varressa ole.

– Suvitietä ei ole merkitty kaavoihin kaduksi, vaan kyseessä on puistoalue, jonka läpi kulkee ajorata. Vaikka tie on paikoitellen kapea, haluamme pitää sen sellaisena. Tietä ei tulla leventämään, eikä esimerkiksi kalliota louhita metsän puolelta pois, Rauman kaupungin suunnitteluinsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Kevyen liikenteen reittiosuus parkkipaikkoineen Syväraumankadulta Merijakamolle asti on nyt valmis. Ruusu-Viitanen vinkkaa, että Suvitien itäpään uusi paasikivi-istuinmuuri tarjoaa käyttäjilleen 100 metriä merellistä istumapaikkaa.

Suvitien jatkoparantamisen suunnittelu on jo pitkällä.

– Seuraavaksi vuorossa syksyllä on kevytliikenneväylän päällysteen uusiminen maauimalan kohdalla. Samassa paikassa tehdään myös kaapeli-, kaukolämpö-, ja vesihuoltotöitä. Viimeistään ensi vuonna on tarkoitus uusia katuvalaistusta maauimalan päästä, Ruusu-Viitanen jatkaa.

Ajoradan päällystys- ja kunnostustyöt esitetään ensi vuoden budjettiin. Merijakamon viereinen iso hiekka-alue on myös tarkoitus asfaltoida aikanaan, kun Suvitien katuremontti saadaan kokonaisuudessaan valmiiksi. Merijakamon läheisyyteen Suvitien varteen saataisiin näin vielä noin 40 parkkipaikkaa lisää.

Mutta miksi Suvitietä parannetaan vaiheittain?

– Parannuksia tehdään budjetin mukaan, joka tänä vuonna oli 650 tuhatta euroa. Suvitien remontissa myös aika on rajallinen, koska kiveys- ja päällystystöitä voidaan tehdä vaan kesä- ja syysaikaan, Ruusu-Viitanen toteaa.