Ajankohtaista

Syväraumanlahdelle asennettiin Seabin-meriroskis 20.6.

Rauman kaupunki on voittanut teknologiakonserni Wärtsilän järjestämän kilpailun, jossa oli mahdollisuus saada Seabin-meriroskis puhdistamaan omaa satamaa. Seabin asennettiin Syväraumanlahden pienvenesatamaan 20.6.

Kyseessä on uiva meriroskis, joka kerää talteen vedessä ajelehtivat roskat. Pintavesi imetään Seabinin keräyspussisuodattimen läpi. Kun vesi sen jälkeen pumpataan takaisin satama-altaaseen, roskat jäävät talteen keräyspussiin, josta ne hävitetään asianmukaisesti.

– Rauman kaupunki haluaa olla vastuullinen ja ympäristöystävällinen merikaupunki. Perinteet ovat pitkät ja asia on myös kirjattu kaupungin strategiaan. Huolehdimme kestävästi ympäristön terveellisyydestä, turvallisuudesta ja viihtyisyydestä. Toivomme, että Seabinin avulla voimme entistä tehokkaammin valistaa uutta veneilysukupolvea toimimaan vastuullisesti ja ympäristöystävällisemmin, sanoo käyttöpäällikkö Markus Savolainen.

Kolmen Seabin-meriroskiksen lahjoittaminen Suomeen oli yksi Wärtsilän Suomi 100 -juhlavuoden hankkeista. Wärtsilä toimii Seabin Projectin globaalina pilottipartnerina vuoden 2019 loppuun asti. Tänä vuonna Wärtsilä jatkaa yhteistyötä lahjoittamalla maailmalle noin 40 meriroskista tytäryhtiöidensä kautta. Aasian ensimmäinen meriroskis asennettiin Singaporeen huhtikuussa.