Ajankohtaista

Työttömyyden ripeä lasku jatkuu Satakunnassa

Nummi ja Vanha Rauma ilmakuvassa

ELY-keskuksen tekemän syyskuisen työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys on alentunut Satakunnassa enemmän kuin koko maassa keskimäärin. Satakunnan työ­ ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 8 740 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 940 henkeä (­18,2 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli syyskuussa 8,7 %.

Satakunnan seutukunnista eniten työttömyys aleni vuoden takaisesta Porin seudulla (­20,0 %). Pohjois­Satakunnassa alenema (­19,6 %) oli samaa luokkaa, mutta Rauman seudulla työttömyys laski selvästi vähemmän (­12,4 %). Syyskuussa työttömien työnhakijoiden määrä Raumalla oli 2183, mikä on 308 vähemmän vuoteen 2017 verrattuna.

Koko maassa oli syyskuun lopussa 232 100 työtöntä työnhakijaa, mikä on 43 500 (­15,8 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikkien viidentoista ELY­keskuksen alueella.  Koko maassa työttömyysaste oli 8,8%.

Työllisyyskatsaus on ELY-keskuksen kuukausittain työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston pohjalta laatima katsaus alueen työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja työvoimapoliittisten palveluiden viimeaikaisesta kehityksestä.