Ajankohtaista

Uotilan Kaakkuripuistoon rakennetaan tänä vuonna uusi leikkikenttä

Lapsi liukumäessä leikkikentällä

Uotilaan rakennetaan kuluvan vuoden aikana uusi leikkikenttä. Kaakkuripuiston leikkikenttä sijoittuu Kantanikulantien ja Nikulantien väliselle puistoalueelle. Rakentamistyöt aloitetaan alkukesän aikana.

Leikkikentän on suunnitellut toimistohortonomi Pirita Sorsakivi. Hänen mukaansa Rauman leikkikentistä pyritään tekemään erilaisia ja mukana on aina jotain uutta, vaikka perusvälineet olisivat samat. Uotilan uudessa leikkikentässä korostuu luonnonmukaisuus – välineet sopivat ympäristöönsä.

– Ensisijaisesti leikkikenttien suunnittelussa huomioidaan aina turvallisuus. Välineet pyritään valitsemaan myös niin, että ne palvelisivat eri-ikäisiä lapsia, Sorsakivi sanoo.

Kaakkuripuiston leikkikentälle tulevat leikkivälineet ovat pääosin Lappsetin Flora Nature Play -sarjaa, jonka teema pohjautuu luontoon. Leikkikentällä on tarkoitus käyttää myös ekologista ja luonnollista turvakatetta välineiden turva-alustana ja ympäristön maisemoinnissa.

Käyttöiän ja turvallisuuden lisäämiseksi leikkikentälle ja sinne johtavalle puistopolulle on suunniteltu myös valaistus. Lisäksi puistopolun liittymän turvallisuutta on tarkoitus parantaa jatkamalla kevyen liikenteen väylää suojatiestä leikkikentän liittymään asti.

Uusi leikkikenttä tulee korvaamaan läheisen Metsäojantien leikkikentän, jonka välineet ovat tulleet elinkaarensa päähän.

Kaakkuripuiston leikkikentän suunnitelma