Ajankohtaista

UPM luovutti 10 000 kasvosuojainta Rauman kaupungin vanhus- ja terveyspalvelujen käyttöön

UPM:n kasvomaskien luovutus 2.7.2020. Kuvassa Pasi Varjonen, Riina Luukinen, Jenni Saalden ja Marja Iisakkala.

UPM tukee Rauman kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoamalla 10 000 kasvosuojainta vanhus- ja terveyspalveluiden käyttöön osana yhtiön Biofore Share and Care -ohjelmaa.

– Rauma, kuten monet yhteisöt kaikkialla maailmassa ovat kohdanneet suojavarusteiden riittävyyteen liittyviä vaikeuksia pandemiakevään aikana. Paikallisena toimijana koemme tärkeäksi olla mukana tukemassa yhteisömme jäseniä pandemian vastaisessa työssä. Alueellamme olisi ollut monta sopivaa käyttökohdetta tälle tuelle, mutta Rauman kaupungin vanhus- ja terveyspalvelut valikoitui joukosta, koska pandemia on osoittautunut vaaralliseksi erityisesti iäkkäämmän väestön keskuudessa, tehtaanjohtaja Timo Suutarla kertoo.

UPM on tarjonnut myös yrityksen hankinta-asiantuntijoiden osaamista yleishyödyllisiin tarkoituksiin korvauksetta. Kaikille tehdaspaikkakunnille tarjotaan mahdollisuus jakaa 10 000 suojainta sopivaksi katsotulle paikalliselle toimijalle. Yhteensä 500 000 suojainta on varattu jaettavaksi paikallistoimijoiden kesken kesän ja syksyn aikana. Suojaimet ovat EN-standardin mukaisia Type I -tuotteita.

– On todella hienoa, että UPM lahjoituksensa kautta osoittaa arvostusta sosiaali- ja terveyspalveluissa tehtävää työtä sekä asiakaskuntaa kohtaan. Vaikka koronatilanne on juuri nyt rauhallinen, jatketaan suojainten käyttöä varsin laajalti. Suojainten tarve on jatkuvaa ja joudumme myös varautumaan mahdolliseen toiseen aaltoon, sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helin kiittelee.

UPM on ollut aktiivisesti mukana kasvosuojainten hankinnassa kevään aikana ja pyrkinyt varmistamaan suojainten riittävyyden omalle henkilöstölle sekä toimipisteissä työskenteleville urakoitsijoille ja vierailijoille.

Lisäksi UPM on mukana monissa yhteisöhankkeissa, jotka tukevat kestävää kehitystä ja edistävät ympäröivien yhteisöjen taloudellista ja henkistä hyvinvointia. Nämä hankkeet koordinoidaan osana yhtiön Biofore Share and Care -ohjelmaa. Ohjelman kautta tehdyt lahjoitukset, sponsoroinnit sekä pro bono -vapaaehtoistyö ovat kevään aikana edistäneet yhteistä hyvää monin eri tavoin sekä kansallisesti että paikallisesti.

Kuvassa UPM Communication Papers Rauman tehtaan turvallisuus- ja ympäristöpäällikkö Pasi Varjonen luovutti UPM Biofore Share and Care -kasvosuojaimet Rauman sosiaali- ja terveyspalveluille. Lahjoituksen ottivat vastaan Rauman kaupungin vanhuspalvelujen asumispalvelujen palvelupäällikkö Riina Luukinen, varastotyöntekijä Jenni Sallden ja osastonhoitaja Marja Iisakkala.