Urheilulomalla riittää tekemistä kaikenikäisille

hiihto_sukset_talvi_tyttö

Rauman kouluissa vietetään urheilulomaa 18.–22.2. Koululaisille riittää tekemistä koko lomaviikolle, niin yönuokkarien, laskettelumatkan kuin eri liikuntatapahtumien muodossa.

Yönuokkarit Kuovin nuorisotalolla

Rauman kaupungin nuorisopalvelut järjestää yönuokkarin 5.–6.-luokkalaisille 18.–19.2. ja 7.-luokkalaisista 17–vuotiaille 19.–20.2.
5.–6.-luokkalaisten yönuokkari on yhden yön maksuton leiri, jossa muun muassa kokkaillaan, pelataan ja vietetään aikaa turvallisessa ympäristössä. Mukaan tarvitaan vain makuualusta ja makuupussi. Tapahtuma on päihteetön ja tarkoitettu vain mukaan ilmoittautuneille. Paikkoja on 30 ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

7.-luokkalaisista 17-vuotiaille tarkoitettu yönuokkari on myös maksuton, koko yön kestävä tapahtuma. Yön aikana laitetaan ruokaa, katsotaan elokuvia, pelataan ja vietetään aikaa turvallisesti yhdessä. Tapahtuma on päihteetön. Yönuokkari on suljettu tilaisuus ja tarkoitettu vain mukaan ilmoittautuneille nuorille. Paikkoja on 30 ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yönuokkarien ilmoittautumislomakkeita saa Kuovin nuorisotalolta.

Avoin toiminta Kuovilla

Perjantaina 22.2. klo 16.30–23 nuoret voivat viettää aikaa Kuovin nuorisotalolla avoimen toiminnan merkeissä. Ilta on tarkoitettu 7.-luokkaisista 17-vuotiaisiin.

Liikuntaa lomallakin

Rauman kaupungin liikuntapalvelut järjestää talviliikuntatapahtuman Lähdepellon urheilukeskuksessa lauantaina 16.2. klo 10.30–13.30. Tapahtuman lomassa saa nauttia raittiista ulkoilmasta ja liikunnan ilosta. Luvassa on lumiukkofestivaalit, jossa jokainen voi tehdä oman lumiukon ja tanssia musiikkiliikuntatuokiossa.

Hiihtolomaviikon Talviriehaa vietetään Rauman latumajalla tiistaina 19.2. klo 10–14. Ohjelmassa on muun muassa hiihdon opetusta, pulkkamäen laskua, makkaranpaistoa, napakelkkailua, moottorikelkkakyytiä sekä lumiukkojen tekoa. Latumaja sijaitsee osoitteessa Lemmenkujantie 61.

Rauman uimahalli on normaalisti avoinna talvilomaviikolla. Uimahallin hinnastoon ja aukioloaikoihin voi tutustua täällä.

Myös suurin osa laduista ja luistelualueista on käyttökunnossa. Talviliikuntapaikkojen tilannetta voi seurata kaupungin nettisivuilla.

Laskettelumatka Himokselle

Nuorisopalvelut toteuttaa laskettelumatkan Himokselle torstaina 21.2. Lähtö tapahtuu Rauman linja-autoasemalta klo 8 ja auto on takaisin Raumalla noin klo 23. Bussimatkan hinta on 15 euroa. Hissilipun hinta on aikuiselta 37 euroa ja lapsilta (7-11 vuotta) sekä yli 65-vuotiailta 23 euroa Alle 7-vuotiaat laskevat ilmaiseksi. Välinevuokra on aikuiselta 32 euroa ja lapsilta (0–11 vuotta) sekä yli 65-vuotiailta 21 euroa.

Settivaihtoehdot ovat laskettelu, Telemark, lumilauta tai maastohiihto. Setti sisältää monot, sukset/laudan ja sauvat. Lasten setit sisältävät kypärän. Aikuisten settiin kypärä lisähintaan 5 euroa/päivä.

Lasketteluretkelle tulee ilmoittautua mukaan perjantaihin 15.2. mennessä ja maksut suoritetaan palvelupiste Pyyrmaniin, Valtakatu 2 A, puh. 02 834 5000. Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Sanna-Leena Jokinen, puh. 044 793 4563.

Retki Sammallahdenmäellä

Rauman kaupungin museopalvelut järjestää torstaina 21.2. klo 12–15 talviretken Sammallahdenmäellä, osoitteessa Savulaaksontie 181. Paikalla on opas kertomassa pronssikautisesta hautaröykkiöalueesta.

Tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla lumikenkiä liikuntaneuvoja Iida Elosen johdolla ja neuvoilla. Alueelle on hiihdetty valmiiksi myös muutama eripituinen latu. Toinen laduista sopii myös perheen pienimmille ja toinen kiertää koko mäen.

Tarjolla on kuumaa mehua ja makkaranpaistoa. Makkarat tarjoaa Kivikylän Kotipalvaamo Oy.

Säävaraus.

Tapahtuman järjestää Rauman kaupunki yhteistyössä Rauman ladun kanssa.

Lisätietoja sähköpostitse rauman.museo@rauma.fi.