Ajankohtaista

Uuden asukkaan ilta tarjosi tietoa ja kohtaamisia

Rauman kaupunki järjesti asukkailleen Uuden asukkaan ilta -tilaisuuden valtuustosalissa 20.9., jonka tarkoituksena oli kertoa Raumasta ja tehdä tutuksi kaupungin tarjoamia palveluja.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi toivotti tilaisuuden alussa osallistujat tervetulleiksi. Toimialajohtaja Sari Salon lyhyen yleisesittelyn jälkeen osallistujat saivat omatoimisesti tutustua kaupungin palveluihin eri infopisteissä. Erityisesti esillä olivat koulutus ja varhaiskasvatus, kaavoitus, terveyspalvelut, harrastusmahdollisuudet sekä palvelupiste Pyyrman.

Raumalla reilut neljä vuotta asunut Kairi Rintanen piti iltaa onnistuneena ja hyödyllisenä hiljattain Raumalle muuttaneille.

– Olen osallistumassa Rauman opaskurssille, joten haluan tietää kaupungista mahdollisimman paljon, Rintanen sanoo.

Rintanen muutti Raumalle väkiluvultaan noin kymmenen kertaa suuremmasta Tallinnasta. Alussa tekemisen puute iski kasvoille.

– Oli tylsää, kunnes löysin kirjaston ja kansalaisopiston. Tällä hetkellä opiskelen suomenkieltä ja käyn ruoka- ja joogakursseilla, Rintanen luettelee.

Rintasen mukaan Rauma on viihtyisä paikka, jossa on upea luonto ja paljon maksutonta tekemistä lapsille. Lisäksi Rintanen hämmästelee kaupunkilaisten ulkoilutottumuksia.

– Alussa yllätyin, miten liikunnallisia asukkaita täältä löytyy. Kaikki pyöräilevät joka paikkaan, myös iäkkäämmät ihmiset. Paikallisliikennettä tulisi silti mielestäni kehittää ja musiikkitapahtumia voisi olla enemmän, Rintanen pohtii.

Uuden asukkaan ilta on osa Rauman Tarinan jalkauttamista kuntalaisille. Kaupunki on siirtymässä entistä osallistavampaan ja keskustelevampaan toimintakulttuuriin ja haluaa kannustaa myös uusia raumalaisia mukaan palveluiden kehittämiseen.