Ajankohtaista

Uudet koronarajoitukset vaikuttavat Rauman kaupungin vapaa-ajan palveluihin 28.1. asti – uimahalli ja kuntosalit avataan 17.1.

uimahalli sisältä

Lounais-Suomen aluehallintoviraston 14.1. tekemä päätös kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä jatkaa tilojen sulkemista ja käyttöä koskevia koronarajoituksia Satakunnassa 16.–28.1. Aluehallintoviraston aiempi päätös on voimassa 15.1. asti.

Tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan asiakas-, osallistuja- ja odotustiloihin, joita käytetään muun muassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajeihin.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat kuitenkin jatkaa Raumalla ohjattua harrastustoimintaa suljetuiksi määrätyissä tiloissa ilman yleisöä. Kaupungin liikuntatilat ovat seurojen vuorokäytössä. Harrastustoiminnasta annettu päätös ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Rauman uimahalli avataan yleisölle maanantaina 17.1. Asiakasmäärää voidaan tarvittaessa rajoittaa terveysturvallisuuden varmistamiseksi.

Myös kaupungin kuntosalit avataan maanantaina 17.1. Kuntosalien kulkuluvat aktivoidaan, kun asiakas käy esittämässä koronapassin palvelupiste Pyyrmanissa, osoitteessa Valtakatu 2 A. Kulkuluvat aktivoidaan automaattisesti niiden asiakkaiden osalta, jotka ovat esittäneet koronapassin jo aiemmin.

Uimahallissa ja kuntosaleilla varmistetaan jatkossakin terveysturvallisuus ja mahdollistetaan lähikontaktien välttäminen. Koronapassia edellytetään kaikissa liikuntatiloissa yli 16-vuotiailta.

Museot ja kirjastot pysyvät Raumalla auki. Museoissa edellytetään koronapassia yli 16-vuotiailta. Asiakasmääriä voidaan rajoittaa turvallisen museovierailun varmistamiseksi. Kirjastoissa tulee huolehtia riittävien turvaetäisyyksien säilyttämisestä.

Nuorisotilat ovat avoinna vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Tiloissa noudatetaan maskisuositusta, ja asiakasmääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa. Nuorten työpajatoiminta, etsivä nuorisotyö ja Ohjaamo toimivat normaalisti. Nuorisotoiminnassa huomioidaan terveysturvallisuus.

Rauman kansalaisopiston kurssit jatkuvat etäopetuksena 28.1. asti opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen suositusten mukaisesti.

Kaupungin omistamien tilojen vuokrauskäyttöä on rajoitettu 28.1. asti aluehallintoviraston määräykset huomioiden.

Kaikissa kaupungin tiloissa noudatetaan yli 10-vuotiaiden maskisuositusta.