Ajankohtaista

Uusi paloasema alkaa hahmottua julkisivuelementtien myötä

Rauman uusi paloasema etenee hyvää vauhtia, ja varsinaisen asemarakennuksen muoto on jo nähtävissä julkisivuelementtien asennuksen myötä. Asemarakennuksen alapuolella olevan väestönsuojatilan betonityöt ovat valmistuneet ja tällä hetkellä tiloissa tehdään maalaus- ja tasoitetöitä sekä taloteknisiä asennuksia.

Paloasemarakennuksen viimeiset anturat valettiin lopputalvesta, ja sisäpuolisia maatäyttö- ja viemäröintitöitä on tehty mahdollisuuksien mukaan. Sokkelielementit asennettiin maaliskuun alussa, jonka jälkeen alkoivat väliseinä- ja julkisivuelementtien asennukset. Elementtiasennukset ovat käynnissä edelleen.

Talven aikana asemakokonaisuuden pihalle nousivat varasto- ja autotallirakennukset. Autotallissa on tällä hetkellä käynnissä sähköasennustyöt.

Aseman ensimmäisen kerroksen ontelolaattojen asennuksen on tarkoitus alkaa huhtikuun alussa. Vallitseva maailmantilanne kuitenkin saattaa vaikuttaa töiden aikatauluun.

– Ontelolaattoja valmistava tehdas on ilmoittanut materiaalien saatavuusongelmista ja pidentyneistä toimitusajoista Ukrainan sotatilanteen vuoksi. Toimitusongelmat koskevat erityisesti harjaterästä, jännepunosta ja sementtiä, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki kertoo.

Paloaseman on tarkoitus valmistua maaliskuussa 2023 ja olla käytössä saman vuoden kesällä. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennus JTS Oy.