Vanhojen tansseissa luvassa pukuloistoa ja näyttäviä tanssiesityksiä 7.2.

Kuva: Wanhat 2019, Rauman Lyseon lukio

Rauman Lyseon lukion toisen vuoden opiskelijat viettävät juhlapäivää vanhojen tanssien merkeissä perjantaina 7.2. Tanssiaiset järjestetään tuttuun tapaan Kauppiksen liikuntasalissa, Satamakatu 26. Esityksiä on päivän aikana kaksi, klo 10 ja klo 15. Kenraaliharjoitukset pidetään torstaina 6.2. klo 17–19.

– Tanssijoita on tänä vuonna mukana 192 eli huikea määrä. Kauppiksen liikuntasalikin käy ahtaaksi, vaikka iso sali onkin! Kenraaliharjoitusta voi tulla vapaasti seuraamaan. Myös aamuesitykseen mahtuu varmasti yleisöä mukaan. Iltapäivän esitys täyttyy luultavasti tanssijoiden läheisistä, mutta toki paikalle voi tulla, mikäli katsomoon vain mahtuu, liikunnanopettaja Katja Harjunen kertoo.

Vanhojen tanssien harjoitukset alkoivat 3. jakson alussa eli joulukuun ensimmäisellä viikolla.

– Harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Näidenkin nuorten kanssa on ollut erittäin mukavaa työskennellä. Tiistaina 28.1. olivat ensimmäiset yhteisharjoitukset. Ne ovat aina haasteelliset, sillä silloin sovitetaan ensimmäistä kertaa yhteen kaikkien tanssijoiden askeleet ja kuviot, Harjunen sanoo.

Rauman vanhojen tansseissa nähdään näytöksen lopuksi myös opiskelijoiden oma tanssi, joka tanssitaan menneen vuoden hittibiisien tahtiin.

Vanhojen tansseja vietetään abiturienttien penkkareita seuraavana päivänä, sillä abiturientit päättävät koulutyönsä ja lukion toisen vuoden opiskelijat jäävät koulun vanhimmiksi.

Rauman Lyseon lukion oppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Sofia Martens ikuisti tanssiharjoitukset valokuvin.