Ajankohtaista

Vanhojen tansseja tanssitaan Kauppiksen juhlasalissa 13.5.

Kuva: vanhojen tanssien ryhmäharjoitukset 2020, kuvaaja Sofia Martens

Rauman Lyseon lukion Vanhojen tanssit tanssitaan Kauppiksen juhlasalissa perjantaina 13.5. Klo 10 tanssitaan lukion väelle ja klo 15 tanssijoiden läheisille. Klo 10 esitys myös striimataan yleisölle Rauman kaupungin YouTube-kanavan kautta.

Vanhojen piti alun perin tanssia jo helmikuussa, mutta tilaisuus siirrettiin rajoitusten takia keväälle. Tanssijoita on tällä kertaa mukana peräti 184. Tänään torstaina vuorossa on kenraaliharjoitukset.

– Kenraalissa varmistellaan vielä kaikille oma paikka piiritansseissa, parijonoissa ja avorivistöpaikoilla sekä tietysti tanssitaan itse tanssit. Taukoa itse kurssista on ollut kolme kuukautta, joten loistava muisti näillä nuorilla pitää olla. Onneksi viime syksynkin esitys striimattiin, sitä katsomalla on voinut kertailla askeleita, ruotsin ja espanjan kielen opettaja, tanssikurssin vetovastuussa oleva Piia Haapanen kertoo.

– Tanssijoita tietysti jännittää kovasti, ja aikataulun siirrosta johtuen harjoituksia ja kertauksia ei ole voitu pitää normaalia määrää, mutta käsittämättömän nopeasti he tanssien askeleet ovat oppineet. Kaikki kunnia opiskelijoille heidän tekemästään ahkerasta työstä ja motivaatiosta tasosta, Haapanen kehaisee.