Ajankohtaista

Vie vanhus ulos -kampanja käynnissä 11.10. asti

Vanhuspalvelut, käsi kädessä ulkona

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja edistää ikäihmisten turvallista ulkoilua. Kampanja-aika alkaa tiistaina 11.9. ja päättyy torstaina 11.10. valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään. Rauman kaupungin vanhuspalvelujen Palvelutori on mukana kampanjassa järjestäen vanhuksille ohjelmaa sekä kannustaen vapaaehtoisia ulkoiluystäviksi.

Palvelutorin palveluvastaava Minna Nurminen on mielissään vanhuksia huomioivasta kampanjasta. Kuukauden kampanja-aikana Raumalla jalkaudutaan eri osastoille erilaisin kokoonpanoin.

– Olemme haastaneet raumalaisia mukaan kampanjaan muun muassa lehti-ilmoitusten avulla. Ennestään järjestettyjen ulkoiluystäväkoulutustemme kautta olemme myös saaneet muutamia vapaaehtoisia. Lisäksi WinNovan lähihoitajaopiskelijoita on ilmoittautunut reippaasti mukaan, hän kertoo.

Luvassa retki esteettömälle luontopolulle

Keskiviikkona 12.9. vanhuksille järjestetään retki Nasulammen esteettömälle luontopolulle. Mukaan kutsutaan kotona asuvia ikäihmisiä, joilla on kynnys lähteä yksin liikkumaan luontoon. Retkelle tulee myös vapaaehtoisia avustamaan luonnossa liikkumista. Luvassa on viihtymistä luontopolulla sekä ohjelmaa nuotiopaikalla, kuten liikuntaa, luontovisailua sekä välipalaa.

– Rauman Lions Club on lahjoittanut retkellemme kuljetukset. Nyt saamme esimerkiksi pyörätuoliakin käyttävät vanhukset mukavasti mukaan, Nurminen iloitsee.

Retken järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton Rauman seutu, Rauman Seudun Lintuharrastajat ry ja Lions Club Rauma-Ruori ry, Rauman Palvelutori ja Rauman kaupungin liikuntapalvelut.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Vie vanhus ulos -kampanjaan

Mikäli vanhusten kanssa ulkoilu ja ajanvietto kiinnostavat, voi olla suoraan yhteydessä Rauman kaupungin vanhuspalvelujen Palvelutoriin. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka halua tehdä hyvää!

Palvelutori, puh. 044 021 2044, palvelutori@rauma.fi.