Ajankohtaista

Yksinyrittäjätukea voi hakea syyskuun loppuun saakka

Turvaverkko lähikuvassa.

Raumalaiset yksinyrittäjät ovat voineet hakea Rauman kaupungilta tukea koronavirustilanteessa 17.4.2020 lähtien. Avustusten haku on avoinna 30.9. saakka.

Raumalla hakemuksia on 11.8. mennessä tullut kaikkiaan 284 kappaletta, ja tukea on jaettu 458 000 euroa. Tukea on myönnetty erityisesti henkilökohtaisia palveluita tuottaville yrittäjille, kuten parturi- ja kampaamoyrittäjille. Tuen saaneita on runsaasti myös terveyspalvelu- ja kauneudenhoitoalalla, sekä taksiliikennealalla.

2000 euron suuruisen tuen tarkoituksena on saada yksinyrittäjän toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle epidemian aikana ja sen jälkeen. Avustusta voi hakea Rauman kaupungilta yksin taloudellista toimintaa harjoittava, Raumalla toimiva päätoiminen yrittäjä, jonka Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän mukainen kotipaikka on Rauma. Tuki on tarkoitettu yrittäjän toiminnan harjoittamisesta aiheutuvien menojen kattamiseen. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välisenä aikana.

Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3. jälkeen, ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Tukea voi ohjeen mukaan saada osoittamalla kirjanpidosta tai tiliotteista 16.3. jälkeen tapahtuneen, vähintään 30 prosentin liikevaihdon laskun. Avustushakemuksen mahdollisen hylkäyksen syynä on yleensä ollut se, että yrityksen kotipaikka ei ole Rauma, kannattavan liiketoiminnan kriteerit eivät täyty tai liikevaihdon laskua ei voida osoittaa.

Sähköisen hakulomakkeen kautta tulevat hakemukset käsittelee ja hyväksyy Raumalla Rauman kaupungin kaupunkikehitys. Hyväksytty hakemus tarkoittaa sopimussuhteen syntymistä tukea hakeneen yksinyrittäjän ja Rauman kaupungin välille. Mikäli avustushakemuksen annetaan kielteinen ratkaisu, se tehdään muutoksenhakukelpoisena hallintopäätöksenä.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Rauman kaupungille 1 640 000 euroa valtionavustusta käytettäväksi Rauman kaupungin yksinyrittäjien tilapäisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi. Summa perustuu yksinyrittäjien lukumäärään.

Yksinyrittäjätukea voi hakea osoitteessa: https://hakulomake.hakosalo.fi/rauma/LXD9YVYVF5