Ajankohtaista

Yksityis- ja yleisötilaisuuksissa saa maanantaista lähtien olla 20 henkilöä – myös harrastustoimintaan tulossa lievennyksiä

Lounais-Suomen aluehallintovirasto lievensi 11.5. tekemällään päätöksellä kokoontumisrajoituksia.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on tänään 12.5. kokoontunut miettimään mahdollisia lievennyksiä esimerkiksi aikuisten ryhmäharrastustoimintaan. Rauman kaupunki antaa omat ohjeensa tukeutuen alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suosituksiin ja tiedottaa niistä perjantaina 14.5.

Yksityis- ja yleisötilaisuuksissa 20 henkilön rajoitus

Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksia, mikäli lähikontaktien välttäminen on tosiasiallisesti mahdollista. Määräys on voimassa 12.–25.5.

Rauman kaupunki muistuttaa, että kaikki Rauman alueella järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu enemmän kuin 20 henkilöä, on kielletty.

Kaupunki muistuttaa myös, että tartuntatautilain 58 c -pykälä on edelleen voimassa. Tilojen ylläpitäjien on huolehdittava, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen sekä turvaetäisyyksien pitämiseen. Laki edellyttää myös tilojen ja pintojen tehokasta puhdistamista.

– Näitä rajoituksia on syytä noudattaa tarkasti, vaikka kesän lämpimät säät ja erilaiset juhlatilaisuudet houkuttelisivatkin muunlaiseen toimintaan. Kukaan ei varmaan halua, että kauan odotetut rajoitusten lievennykset missataan oman käytöksemme takia, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen muistuttaa.