Papinpellon vuoropäiväkoti

Papinpellon alueelle on valmistunut uusi 120-paikkainen vuoropäiväkoti. Viikon jokaisena päivänä ja ympäri vuorokauden avoinna oleva päiväkoti on suunnattu vuorohoitoa tarvitseville lapsille.

Rakennuksessa on kuusi kotialuetta, jotka jakaantuvat kolmeen erilliseen soluun. Ne ovat sisätiloiltaan yhteydessä toisiinsa leikki- ja lepohuoneiden välityksellä.

Päiväkodissa on kaksi alle kolmevuotiaiden kotialuetta ja 3–5-vuotiaiden kotialueita on kolme. Näiden lisäksi on yksi erillinen, muita suurempi kodinomaisempi vuorohoidon kotialue, missä lasten ikäjakauma on 1–7 vuotta. Pienten lasten alueilla mitoitus on 13 paikkaa ja vanhempien lasten alueilla 25 paikkaa.

Kotialueiden lisäksi päiväkodissa on liikuntasali/monitoimitila, ruokailutila sekä tilat päiväkodin henkilökunnalle, siivoajille sekä keittiö- ja huoltohenkilökunnalle. Ympärivuorokautisuuden johdosta rakennus on varustettu automaattisella palosammutusjärjestelmällä.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arcci-Rauma/Jouni Sjöblom, rakennesuunnittelusta Sweco Rauma/ Markus Pietilä, lvi-suunnittelusta Insinööritoimisto Kai Kivistö/Kai Kivistö, sähkösuunnittelusta SP-Suunnittelu/ Esa Kivimäki ja Anu Arola sekä geosuunnittelusta Ramboll Pori/Timo Tarkkio.

Tietoja rakennuksesta

• rakennusoikeudellinen kerrosala noin 1370 m²
  • puurunko, paikalla rakennettava, puuverhous
  • rakentamiseen varattu 3,5 miljoonaa euroa