Papinpellon vuoropäiväkoti

Papinpellon alueelle suunnitellaan uutta 120-paikkaista vuoropäiväkotia. Viikon jokaisena päivänä ja ympäri vuorokauden avoinna oleva päiväkoti on suunnattu vuorohoitoa tarvitseville lapsille.

Rakennukseen tulee kuusi kotialuetta, jotka jakaantuvat kolmeen erilliseen soluun. Ne ovat sisätiloiltaan yhteydessä toisiinsa leikki- ja lepohuoneiden välityksellä.

Päiväkotiin tulee kaksi alle kolmevuotiaiden kotialuetta ja 3–5-vuotiaiden kotialueita on kolme. Näiden lisäksi on yksi erillinen, muita suurempi kodinomaisempi vuorohoidon kotialue, missä lasten ikäjakauma on 1–7 vuotta. Pienten lasten alueilla mitoitus on 13 paikkaa ja vanhempien lasten alueilla 25 paikkaa.

Kotialueiden lisäksi päiväkotiin tulee pieni liikuntasali/monitoimitila, ruokailutila sekä tilat päiväkodin henkilökunnalle, siivoajille sekä keittiö- ja huoltohenkilökunnalle. Ympärivuorokautisuuden johdosta rakennus varustetaan automaattisella palosammutusjärjestelmällä.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arcci-Rauma/Jouni Sjöblom, rakennesuunnittelusta Sweco Rauma/ Markus Pietilä, lvi-suunnittelusta Insinööritoimisto Kai Kivistö/Kai Kivistö, sähkösuunnittelusta SP-Suunnittelu/ Esa Kivimäki ja Anu Arola sekä geosuunnittelusta Ramboll Pori/Timo Tarkkio.

Tietoja rakennuksesta
– rakennusoikeudellinen kerrosala noin 1370 m²
– puurunko, paikalla rakennettava, puuverhous
– rakentamiseen varattu 3,5 miljoonaa euroa
– rakennusurakoitsija Rakennus JTS Oy
– ilmanvaihtourakoitsija Satatech Talotekniikka Oy
– putkiurakoitsija Vesi-Lammela Oy
– sähköurakoitsija Sähköpalvelu Pekka Kuoppa Oy
– rakennusautomaatiourakoitsija Schneider Electric Oy

Aikataulu
– urakan kilpailutus keväällä 2018
– rakennustyöt alkoivat kesäkuun lopulla 2018
– väestönsuoja ja lattiat valettu syyskuun lopulla 2018
– sääsuojan rakentaminen syys-lokakuun vaihteessa 2018
– puurungon asennus alkaa lokakuun alussa 2018
– päiväkoti valmistuu syksyllä 2019