Joulukoristeiden kierrätys- ja kirppistapahtumat

Pitsikaupungin joulua täydentävät tänä vuonna joulukoristeiden kierrätystapahtumat. Vähäkoulukadulla sijaitseva Vanha opisto täyttyy neljänä lauantaina 26.11.–17.12. klo 10–14 uutta kotia kaipaavista joulukoristeista sekä jouluisista kirpputoreista. Tapahtumiin voi osallistua kahdella eri tavalla – Tuo tullessas, vie mennessäs -periaatteella tai etukäteen varattavilla myyntipöydillä.

Kierrätyspisteeseen voi tuoda kaikkea joulukoristeeksi luokiteltavaa, kuten kuusenkoristeita, joulukankaita sekä erilaisia tonttuja ja pukkeja. Kävijät saavat ottaa joulukoristeita mukaansa maksutta.

Myyntipöydät varattava etukäteen

Kirppispöytien sitovat varaukset tulee tehdä etukäteen sähköpostitse osoitteeseen raumanpkkirppis@gmail.com. Myyntipaikan hinta on 15 euroa. Kirppispöytiä on yhteensä 10 ja niiden koko on 120×120 senttimetriä.

Yksi henkilö voi halutessaan varata pöydän jokaiselle viikonlopulle, mutta jos innokkaita myyjiä on runsaasti, ensikertalaisille annetaan etuoikeus myyntipöytään. Myytävät tuotteet voivat olla esimerkiksi itse tehtyjä leivonnaisia, kortteja, sukkia ja kynttilöitä.

Myyjät voivat saapua paikalle tuntia aiemmin laittamaan tavaroita esille. Myyntiajan päätyttyä oma paikka pitää siivota tunnin kuluessa. Myyntipisteellä tulee olla paikalla koko tapahtuman ajan.

Jokaiseen tapahtumaan pyritään saamaan myös yksi glögivastaava, joka myy paikan päällä nautittavia leivonnaisia ja glögiä. Tähän varataan yksi pöytä tapahtumaa kohti. Glögivuoro annetaan ensimmäiseksi ilmoittautuneelle, mutta jokaiseen tapahtumaan on tarkoitus valita eri vastaava.

Osallistujien ja tapahtumakävijöiden on huomioitava, ettei sisätiloissa saa kulkea nastakengillä.

Tapahtumat toteuttavat yhteistyössä Rauman kaupunki ja Rauman peräkonttikirppiksen järjestäjä Kirsi Ajomo.