Innovaatiokilpailu

purjelaivan_ploki

Rauman kaupunki haluaa innostaa kaupunkilaiset ja yritykset mukaan kehittelemään innovaatioita, jotka parantavat ja tehostavat kaupungin toimintaa ja edesauttavat Rauman Tarinan tavoitteiden toteutumista. Erityisesti toivotaan uusia, luovia ratkaisuja, joista on hyötyä kaupunkilaisille, kaupungille ja ympäristölle. Innovaatio voi koskea mitä tahansa kaupungin toimintaa. Innovaatioaloitteeksi kelpaavat ideat, oivallukset ja uudistukset.

Innovaatioaloitteiden jättäminen päättyi 7.6.2019.

Saadut innovaatioaloitteet arvioidaan ja testautetaan asianomaisilla toimialoilla. Sen jälkeen ne käsitellään kaupungin johtoryhmässä. Paras innovaatioaloite palkitaan.

Kaupunki tiedottaa palkituista innovaatioista ja kertoo myös niiden toteuttamisesta omilla nettisivuillaan ja mediatiedotteilla.

Innovaatioaloitetta kokeillaan Raumalla vuonna 2019 ensimmäistä kertaa. Se perustuu kokoomuksen valtuustoryhmän keväällä 2018 tekemään valtuustoaloitteeseen. Mikäli kokeilusta saadaan hyviä ja toteuttamiskelpoisia innovaatioaloitteita, käytäntöä on tarkoitus jatkaa kampanjaluonteisesti pari kertaa vuodessa.