Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon tehtävänä on edistää ja ylläpitää suun alueen terveyttä ja tukea omahoitoa, ennaltaehkäistä sairauksia ja huolehtia suun sairauksien hoidosta laadukkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Jokainen meistä on itse vastuussa oman suunsa terveydestä. Kodin osuus lasten ja nuorten terveellisten suunhoitotottumusten kehittymisessä on tärkeää.

Varatun ajan peruutus tulee tehdä edellisenä arkipäivänä klo 15.00 mennessä, jotta sakkomaksua ei laskuteta. Perumattomien ajanvarausvastaanotoilta poisjääntien sakkomaksut laskutetaan kerran kuukaudessa. Mikäli poisjääntiin on hyväksyttävä syy, maksun määräämisestä voi tehdä laskun mukana olevalla lomakkeella valituksen. Päätös valituksen käsittelystä tulee postitse kotiin. Mikäli valitus on hyväksytty, lasku on poistettu reskontrasta postituksen yhteydessä.

Hoito on maksutonta

  • alle 18-vuotiaille
  • veteraaneille suun ja hampaiden tutkimus, ehkäisevä hoito sekä proteettiseen hoitoon liittyvä hammaslääkärin työ

Muilta peritään asetuksen mukaiset Suun terveydenhuollon asiakasmaksut.

Koululaiset kutsumme kouluvuoden aikana ikäryhmittäin hammastarkastuksiin seuraavasti:

  • Syksyn aikana 1. luokan oppilaat ja 5. luokan oppilaat
  • Kevään aikana 3.luokan oppilaat
  • lukukauden aikana 8. luokan oppilaat kutsutaan Halssiin

Valmiiksi varatut ajat lähetetään kaikille kirjeitse kotiin.

Peruskoulun jälkeen emme kutsu suun hampaiden tutkimukseen ja hoitoon, vaan jokaisen tulee itse huolehtia säännöllisestä tutkimusajan varaamisesta.

Näin pidät itse huolta suusi ja hampaittesi kunnosta

Puhdista hampaasi kaksi kertaa päivässä käyttäen pehmeää hammasharjaa ja fluorihammastahnaa. Keskitä syömisesi 5-6 ruokailukertaan päivässä. Juo janojuomana vettä. Ruokailu on hyvä päättää ksylitolipurukumiin.