Ajankohtaista

Kuuden järven pyöräilyt alkavat Lapissa 16.5.

polkupyöriä.

Rauman Lapissa järjestettävät kuuden järven pyöräilyt starttaavat Saarnijärven kierrolla sunnuntaina 16.5. Järvipyöräilyissä kierretään Lapin maalaismaisemissa kuutena eri sunnuntaina eri järvi. Poljettavaa kertyy kerrallaan 20–30 kilometriä.

– Lapin järvipyöräilyillä on pitkä historia kevään pyöräilykauden alkaessa. Parhaimmillaan kukin pyöräily on kerännyt yli 300 polkijaa ja viime vuosinakin vielä parisataa kuntopyöräilijää. Paikalle ovat löytäneet myös kaupungin keskustassa asuvat kuntoilijat, liikunnanohjaaja Kimmo Kouru kertoo.

Pyöräilijät voivat kirjata nimensä osallistujavihkoihin ja osallistua samalla pyöräilyaiheisten palkintojen arvontaan. Lapset saavat kirjaamispisteen puffetista ilmaisen pienen palkinnon. Saarnijärven reitin kirjaamispiste sijaitsee Kaentien ja Kullanperäntien risteyksessä olevan ladon luona.

Järvipyöräilyt jatkuvat sunnuntaina 23.5. Kauklaisten järven kierrolla, jota seuraavat Neittamo-Mustajärven, Narvijärven ja Ojajärven reitit. Järvipyöräilyt päättää Turajärven ympäripolkaisu 20.6.

Kirjaamisvihot ovat täytettävissä klo 9–21 ja puffetit ovat pyöräilypäivinä avoinna klo 10–14. Mehua saa kirjaamispaikalta maksutta, mutta pikkurahalla voi ostaa esimerkiksi pullakahvit tai virvokkeita.

Kaikki reitit kirjaamispisteineen löytyvät kaupungin liikuntapalvelujen nettisivuilta. Reitit on merkattu opastauluin ja merkkinauhoin.

Kuuden järven pyöräilyjen järjestelyistä vastaavat lappilaiset yhdistykset yhdessä Rauman kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.