Ajankohtaista

Kuuden järven pyöräilyt starttaavat Raumalla 5.5.

Pyöräilykypärä pyörän sarvessa.

Lapin järvipyöräilyt eli kuuden järven pyöräilyt avaavat Raumalla kansallisen pyöräilyviikon, jota vietetään 4.–12.5. Järvipyöräilyissä kierretään Lapin maalaismaisemissa kuutena sunnuntaina eri järven ympäri. Poljettavaa kertyy 20–30 kilometriä järveä kohti. Ensimmäisenä vuorossa on Saarnijärven kierros sunnuntaina 5.5.

– Järvipyöräilyillä on jo pitkä historia keväisenä pyöräilykauden avaajana. Parhaimmillaan jokainen pyöräily on kerännyt yli 300 polkijaa ja viime vuosinakin vielä parisataa kuntopyöräilijää. Paikalle ovat löytäneet myös Rauman keskustassa asuvat kuntoilijat, liikunnanohjaaja Kimmo Kouru kertoo.

Järvipyöräilyt alkavat sunnuntaina 5.5. Saarnijärven kierroksella. Kirjaamispiste sijaitsee Kaentien ja Kullanperäntien ristyksessä olevalla suulilla.

Äitienpäivänä ei järjestetä pyöräilyä, mutta 19.5. pyöräilyt jatkuvat Kauklaistenjärven kierroksella, jota seuraavat Neittamo-Mustajärven, Narvijärven, Ojajärven ja Turajärven reitit. Kaikki reitit kirjaamispisteineen löytyvät kaupungin liikuntapalvelujen nettisivuilta. Reitit on myös merkattu opastauluin ja merkkinauhoin.

Pyöräilyihin osallistuvat kirjaavat nimensä osallistujavihkoihin ja osallistuvat samalla myös pyöräilyaiheisten palkintojen arvontaan. Kirjaamisvihot ovat paikoillaan klo 9–21 ja puffetit avoinna klo 10–14 pyöräilypäivinä.

Lapset saavat kirjaamispisteen puffetista ilmaisen pikkumakean sekä leiman pyöräilykorttiinsa. Keräämällä useamman leiman on luvassa erikoispalkintoja. Mehua saa maksutta, mutta pikkurahalla voi ostaa pullakahvit ja muita virvokkeita.

Osallistu myös haastepyöräilyyn

Perinteinen haastepyöräily käynnistyy 1.5. ja jatkuu 23.6. asti. Pääteemana vuonna 2019 on perhepyöräily.

Haastepyöräilykunnissa on perinteiset kirjauslaatikot, joiden kirjausvihkoon pyöräilijät voivat merkitä tietonsa ja suorituksensa. Yhteen laatikkokirjaukseen oikeuttava pyöräilymatka on 10 kilometriä, mutta netti- ja mobiilikirjaukseen voi kirjata muunkin pyöräilemänsä matkan.

Haastekampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa. Rauman osalta haasteen järjestelyistä vastaa Rauman kaupungin liikuntapalvelut.

Tutustu Rauman haastepyöräily-karttaan.